REPREZENTACIJA

Begić pred duel u Los Anđelesu: Ovo je velika stvar za mene

Meni se ispunio taj dječački san, dat ću sve od sebe da ispunim očekivanja

Amar Begić. NSBiH

Piše: G. Š.

11.12.2021

Prvi put poziv u „A“ reprezentaciju Bosne i Hercegovine dobio je mladi veznjak Amar Begić (Borac Banja Luka). Dobre igre u klubu, kao i u mladoj reprezentaciji, nisu prošle nezapaženo i selektor Ivajlo Petev (Ivajlo) odlučio je da uruči poziv Begiću za prijateljski meč sa SAD-om (Los Anđeles - 18. decembar).


Dodatni motiv

- Poziv u reprezentaciju je nešto o čemu sanja svaki mladi igrač, ovo je velika stvar za mene. Meni se ispunio taj dječački san, dat ću sve od sebe da ispunim očekivanja. Dobro se poznajemo svi mi koji smo pozvani i pripreme smo počeli u odličnom ambijent, kaže Amar Begić koji je zadovoljan svojim nastupima ove godine:

- Igrao sam standardno i u Borcu i u mladoj reprezentaciji. Zadovoljan sam svojim nastupima, ali uvijek može bolje. Radit ću još jače u narednom periodu. Sam poziv u nacionalni tim je motiv više za mene da se posvetim radu i pokazatelj da se trud isplati.


Protivnik nam je nepoznanica

O predstojećem duelu u Los Anđelesu je rekao:

- Protivnik nam je nepoznanica, ali potrudit ćemo se da skupimo što više informacija o njima. Dat ćemo svoj maksimum i vjerujem da zajedništvom možemo doći do pozitivnog rezultata.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.