RADOMLJE

Žulj: Igranje u Sloveniji me svakako dodatno izgradilo kao igrača

Zadovoljan sam načinom na koji sam iskoristio svoju minutažu

Marko Žulj. NK Radomlje

Piše: G. Šumar

11.12.2021

Radomlje Mostarca Marka Žulja večeras (17 sati) na svom terenu protiv ljubljanske Olimpiije završava prvi dio sezone. 

- Teško je objektivno ocijeniti svoju polusezonu, nije na meni da kažem da sam odigrao dobro ili loše, rekao je Žulj koji je ljetos stigao iz Mladosti Doboj Kakanj u Radomlje. 


Ne razmišlja predaleko u budućnost

- Mogu samo reći da sam zadovoljan načinom na koji sam iskoristio svoju minutažu. Igranje u Sloveniji svakako me je dodatno izgradilo kao igrača, s obzirom na to da je stil igre dosta drugačiji od onoga koji se igra u BiH. Kao i svakom igraču cilj mi je raditi na sebi i napredovati, te opravdati povjerenje koje mi je dato. Zadovoljan sam stanjem u klubu i smatram da je prelazak u Sloveniju bio ispravan potez.

Za sada je fokusiran samo na zadnju utakmicu prvog dijela sezone i - kako kaže, ne razmišlja predaleko u budućnost.


Volio bih se okušati i u jačim ligama

- Naravno da mi je ambicija napredovati i dalje, ali mi je prioritet opravdati očekivanja u Radomlju i pomoći ekipi da opravda mjesto među najboljim klubovima u Sloveniji. Imam i nekoliko ponuda, ali se trudim da se ne opterećujem sa tim stvarima dok god traje sezona. O tome ću razmišljati kad za to dođe vrijeme... Ukoliko se ukaže adekvatna prilika, naravno da bi se volio okušati i u nekim jačim ligama, ali bitno je držati noge na zemlji, raditi na sebi, a sve ostalo će doći kada za to bude vrijeme - zaključio je Žulj.

Radomlje nakon 19. kola zauzima deveto mjesto sa 19 bodova. Fenjeraš Tabor ima tri boda manje...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.