MANČESTER SITI

Rahim Sterling postigao jubilarni 100. gol u Premijer ligi

Neće se poslije utakmice Mančester siti - Vulverhempton pričati o njegovom učinku i sjećati na prvi, deseti, pedeseti gol koji je dao. Iako je ovaj stoti donio "Građanima" tri boda u pobjedi 1:0

Rahim Sterling. Arhiva

G. Š.

11.12.2021

Mančesater siti se namučio, ali savladao Vulverhempton sa 1:0. Stigao je Rahim Sterling (Raheem Sterling) do jubilarnog 100. pogotka u Premijer ligi i postao 32. fudbaler kojem je to uspjelo, a treći samo u 2021. godini (posle Mohameda Salaha i Sadia Manea). 

Osmi najmlađi igrač koji je došao do trocifrenog broja golova

Također, je i sa 27 godina i tri dana osmi najmlađi igrač koji je došao do trocifrenog broja golova u najjačem rangu engleskog fudbala.

Ali, neće se poslije utakmice Mančester siti - Vulverhempton pričati o njegovom učinku i sjećati na prvi, deseti, pedeseti gol koji je dao. Iako je ovaj stoti donio "Građanima" tri boda u pobjedi 1:0.

Pogodak reprezentativca Engleske viđen je u 66. minutu iz spornog penala, dosuđenog zbog igranja rukom Žoaa Mutinja (Joao Moutinho) na centaršut Bernarda Silve. Tako je, barem, odlučio sudija Džonatan Mos, a da li je zaista lopta pogodila Portugalca u ruku, veliko je pitanje. Prije te sporne situacije viđena je i jedna bizarna. 

Drugi žuti karton

U nadoknadi prvog poluvremena, kada je Raul Himenez (Jimenez) za samo 30 sekundi dobio dva žuta kartona. Prvi zbog prekršaja s leđa, a drugi zbog svoje gluposti. Nije Meksikanac stao na propisanu udaljenost prilikom izvođenja faula, pritom je blokirao loptu i, jasno, ponovo bio javno opomenut. Nije mu pomoglo čuđenje i nezadovoljstvo, morao je van igre, ostavivši saigrače na vjetrometini.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.