TO MOŽE SAMO FUDBAL

Legendarna fotografija Džona Terija najbolje opisuje šta fudbal predstavlja na Otoku

Teri je ponikao u dresu Vest hema, klub za koji navijač skoro cijela njegova familija, ali je 1995. odlučio da pređe u omladinsku akademiju Čelzija

Teri je slavio gol, a onda je ugledao dva poznata lica. Instagram

M. K.

13.12.2021

Nekadašnji stub odbrane Engleske i legenda Čelzija, Džon Teri (John Terry), skoro cijelu karijeru je proveo među "Plavcima".

Za one koji ne znaju, Teri je ponikao u dresu Vest hema, klub za koji navijač skoro cijela njegova familija, ali je 1995. odlučio da pređe u omladinsku akademiju Čelzija, najvećeg gradskog rivala "Čekićara", što mu naravno navijači njegovog matičnog kluba nisu zaboravili.

Sve dalje je historija, a jednom prilikom Teri je opisao jednu dosta nadrealnu i nevjerovatnu situaciju koju je doživio dok je igrao za Čelzi. 

Naime, postigao je gol u derbiju protiv Vest hema i, namjerno ili ne, proslavio ga je ispred rivalskih navijača.

Fotografija koja je osvanula nakon derbija postala je legendarna, a nakon što se otkrilo ko je na njoj među bijesnim navijačima Vest hema, postala je simbol nečega što opisuje šta zapravo predstavlja fudbal jednom Englezu.

O čemu se radilo objasnio je sam Teri jednom prilikom, i to prije nego što se u javnosti pojavila spomenuta fotografija.

- Moja cijela porodica navija za Vest hem. Jednom sam dao gol protiv njih i otišao da slavim ispred njihovih navijača. Onda sam u publici vidio svoj oca i daidžu koji su me vrijeđali i vrištali na mene. Daidža mi je pokazao čak srednji prst, a mislim da postoji i fotografija, rekao je Teri.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.