REPREZENTACIJA BIH

Vrhovac: Poziv u "A" tim je nagrada za rad i trud

Selektor je u najavi rekao da idemo na pobjedu, a i mi igrači isto razmišljamo i nadam se da ćemo to i ostvariti - istakao je defanzivac Željezničara i jedan od debitanata u našem timu

Vrhovac: Već smo se aklimatizirali i vjerujem da ćemo spremni dočekati utakmicu. N/FS BiH

A. V.

15.12.2021

Jedan od debitanata na spisku selektora Ivajla Peteva (Ivaylo) za meč sa Sjedinjenim Američkim Državama je defanzivac Željezničara Vedran Vrhovac.

Nekadašnji mladi reprezentativac naše zemlje ne krije oduševljenje zbog poziva u seniorsku selekciju.

- Jako lijepo je bilo čuti vijest da si pozvan u "A" reprezentaciju, osjećaj je fenomenalan. To je nagrada za sav rad, trud, zalaganje na terenu. Sretan sam zbog toga i nastavit ću sa radom i treninzima kako bih i u budućnosti bio na spisku reprezentacije.

O pripremama za meč Vrhovac kaže:

- Pripreme protiču u najboljem redu. Uspjeli smo da se oporavimo od napornog puta i juče smo odradili jedan trening, danas ćemo još jedan. Već smo se aklimatizirali i vjerujem da ćemo spremni dočekati utakmicu.

Vedran Vrhovac očekuje pobjedu u predstojećem susretu.

- Prvenstvo je nedavno završeno i svi smo još uvijek u takmičarskoj formi tako da bi to mogla da bude naša prednost u meču sa Amerikom. S druge strane, jedni drugim smo nepoznanica. Sigurno je da su i oni u takmičarskoj formi. Mi ćemo se spremiti najbolje što možemo i pokušati da dođemo do pozitivnog rezultata. Selektor je u najavi rekao da idemo na pobjedu, a i mi igrači isto razmišljamo i nadam se da ćemo to i ostvariti - dodao je Vrhovac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.