BUGARSKA

Šampionu se ljulja tron: Ludogorec posrće, CSKA prilazi na tri boda?

Poslije neočekivanog poraza Ludogoreca od Pirina na svom terenu u utorak (3:5), CSKA može da priđe lideru na samo tri boda

Trener CSKA Stojče Mladenov ima problema oko sastava. Agencije

Piše: G. Š.

16.12.2021

Da li će ove sezone doće do primopredaje krune u Bugarskoj? Ludogorec je posljednjih 10 godina šampion, ali tim iz Razgrada nikad nije bio slabiji. U Ligi Evrope nije imao šta da traži u konkurenciji Crvene zvezde, Brage i Midtjilanda.

Opasno prijeti velikan iz Sofije

I dalje je prvi, ali opasno prijeti velikan iz Sofije - CSKA. Poslije neočekivanog poraza Ludogoreca od Pirina na svom terenu u utorak (3:5), CSKA može da priđe lideru na samo tri boda. Ekipa iz Sofije danas (15.30) gostuje Ardi u Kardžaliju, u zaostalom meču drugog kola. Utakmica je trebalo da bude odigrana u avgustu, ali zbog obaveza u Evropi oba tima su se složila da se duel odloži.

Trener CSKA Stojče Mladenov ima problema oko sastava. Neće moći da računa na Amosa Juga, Federika Varelu, Mena Koha i Ahmeda Ahmedova, dok je Ivan Turitsov kažnjen zbog kartona. U tim bi mogao da se vrati Žunior Nzila koji nije igrao posljednjih mjeseci.

Na klupi Arde je srbijanski stručnjak Slavko Matić. Ni domaćin ne može da računa na Plamena Krumova, Atanasa Zehirova i Lačezera Koteva. Milan Stoev je suspendovan. U tim se vraća Aleks Petkov.


Šest poraza i tri remija

Bugarski mediji navode da bi na kraju sezone CSKA mogao da ostane bez internacionalca iz DR Konga Bredlija Mazikua. Njemu u junu ističe ugovor, a odbio je nastavak saradnje.

Velikan iz Sofije nije pobijedio na tri posljednja gostovanja, dok Arda nije izgubila na četiri prethodna meča na svom terenu. CSKA je ove sezone oba puta pobijedio Ardu, sa 2:1 u prvenstvu i 2:0 u Kupu Bugarske. Tim iz Kardžalija nije pobijedio najpopularniji klub u zemlji u devet posljednjih utakmica (šest poraza i tri remija).

Kladionica Mozzart Bet na pobjedu Arde daje kvotu 4.40. Pogledaj sve kvote i odigraj online na Mozzart Bet siteu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.