TOTENHEM

Konte: Ne možete razgovarati sa zidom

Neki su treneri pokušavali tražiti neka rješenja, ali sve je završilo i sve je odlučeno još ranije

Antonio Konte. Arhiva

G. Š.

24.12.2021

U najavi utakmice Totenhem - Kristal Palas, menadžer Spursa Antonio Konte (Conte) pričao je, između ostalog, i o sastanku trenera premijerligaša. 


Pokušali smo razgovarati

- Iskreno, pokušali smo razgovarati. Neki su treneri pokušavali tražiti neka rješenja, ali sve je završilo i sve je odlučeno još ranije. Jučer je to bio zid. Stoga sam radije odustao od rasprave. Gubljenje vremena, rekao je Konte.

Totenhem je prva ekipa koja je prije nekoliko sedmica upala u probleme s koronavirusom. Sada je prvi izašao iz toga i većina igrača je spremna za duel na "Boxing Dayu" gdje im je protivnik Kristal Palas. Kao uvertira za nadolazeće blagdanske utakmice u Premier ligi održan je sastanak kapetana, a potom i trenera prvoligaša. Tema je bila odgoda utakmica zbog korone i pregust rasporeda za idućih nekoliko dana.

 - Kao što sam već rekao, ne možete razgovarati sa zidom. Odlučeno je još ranije, istakao je Konte.

Naglasio je da mu je drago što će publika tokom Božića uživati ​​u blagdanskim igrama, a govorio i o Hariju Kejnu (Harry Kane), koji je zadovoljan što je Italijan u klubu.


Hari je uključen u projekt

- Hari mi je pokazao da mi je na raspolaganju i da je potpuno uključen u projekt. Vidimo se svaki dan i vidimo da je sretan. On je vođa na treninzima, vođa u svlačionici i radi to na sjajan način. Sretan sam što to vidim svaki dan. Teško je početi meč bez Harija jer je on glavni u našoj ekipi. Razgovaram s njim ovih dana, razgovaram s drugima da vidim kako su... Ako se neko osjeća umorno, bit će važno to reći jer moramo dobro rasporediti igrače u ovom razdoblju. Nije lako razdoblje ni za jednu ekipu u Premier ligi - zaključio je Konte.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.