DOČEKALA IH TUŽNA VIJEST

Doputovali iz SAD-a u London da bi saznali kako je meč odgođen, a onda im se javio igrač Arsenala

Da tuga bude veća, Robinson je zakazao let šest mjeseci ranije kako bi obilježio 10. godišnjicu braka, prenijeli su engleski mediji

Veznjak Arsenala napravio sjajan potez. Agencije

M. K.

27.12.2021

Veliko razočarenje doživio je navijač Arsenala, Džek Robinson (Jack) iz SAD-a, kada je saznao da je meč njegovog omiljenog kluba protiv Volverhemptona otkazan samo nekoliko minuta prije nego što je Amerikanac sa suprugom stigao u London. 

Da tuga bude veća, Robinson je zakazao let šest mjeseci ranije kako bi obilježio 10. godišnjicu braka, prenijeli su engleski mediji.

- Ovo mnogo boli, imao sam ovo planirano i zakazano već šest mjeseci. Prvo je ljetna turneja otkazana pa sada i ova utakmica. Ostao sam bez riječi, ovo je trebalo obilježiti 10. godišnjicu našeg braka, napisao je Robinson na svom Twitter profilu.

A onda se desilo nešto čemu se Amerikanac nije nadao ni u najluđim snovima. Džekovu objavu vidio je niko drugi do veznjak "Topnika", Granit Džaka (Xhaka).

Švicarac se potom javio nesretnom Amerikancu i poslao mu pozivnicu za sljedeću utakmicu Arsenala.

- Pozdrav, Džek. Došao sam kući sa utakmice i vidio sam tvoj post kao i tvoje razočarenje. Ako si u Londonu 1. januara kada igramo protiv Mančester sitija, možeš prisustvovati kao moj gost na meču kako bih ti zahvalio za posvećenost Arsenalu, napisao je Džaka, nakon čega mu se Džek zahvalio na pozivnici.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.