PANDEMIJA

Nakon Francuske i Italija uvela pravilo obaveznog vakcinisanja igrača

U januarskom prijelaznom roku neće biti moguće realizirati transfer fudbalerima u neki od klubova Lige 1 ili Serije A ako igrač nije vakcinisan

Italijanska vlada uvela je nova 'covid ograničenja', a za svako bavljenje sportom u državi, od profesionalaca preko amatera, bit će potrebna takozvana 'zelena karta'. AFP

G. Š.

30.12.2021

Italija i Francuska uveli su pravila koja su važna svim fudbalerima željnim transfera u januaru. Naime, u januarskom prijelaznom roku neće biti moguće realizirati transfer fudbalerima u neki od klubova Lige 1 ili Serije A ako igrač nije vakcinisan.

Italijanska vlada uvela je nova 'covid ograničenja', a za svako bavljenje sportom u državi, od profesionalaca preko amatera, bit će potrebna takozvana 'zelena karta' koja znači da je osoba vakcinisana, a koja se izdaje 15 dana nakon vakcinisanja prvom dozom.

U Seriji A navodno je vakcinisano 98 posto svih igrača, ali ovakva bi pravila mogla predstavljati problem za nevakcinisane fudbalere pri odigravanju međunarodnih utakmica, u sklopu Lige prvaka, Evropske ili Konferencijske lige.

Ovakva vijest iz Italije dolazi svega nekoliko dana nakon što je francuski predsjednik Emanuel Makron (Emmanuel Macron) objavio da će samo dvostruko vakcinisani profesionalnim sportistima biti dozvoljeni nastupi od 15. januara sljedeće godine, prenose SN.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.