SKANDAL

Veznjak italijanskog kluba iz Serije A optužen za nasilje u porodici: Interpol raspisao potjernicu

Urugvajski veznjak prošle je sedmice bio pozitivan na Covid-19 te je morao biti u izolaciji u svom domu u Urugvaju, ali je Interpol za njim raspisao potjernicu jer je privatnim avionom napustio domovinu

Poletio je s malog aerodroma Punta del Este, a dosad se nije pojavio na mini-pripremama. Društvene mreže

G. Š.

1.1.2022

Vezni fudbaler reprezentacije Urugvaja i italijanskog Kaljarija Najtan Nandez (Nahitan) optužen za nasilje u porodici. Kako su jutros prenijeli južnoamerički mediji, Nandez se tereti za psihološko uznemiravanje u porodici koje je prijavila njegova bivša supruga Sarah Garcia.

Urugvajski veznjak prošle je sedmice bio pozitivan na Covid-19 te je morao biti u izolaciji u svom domu u Urugvaju, ali je Interpol za njim raspisao potjernicu jer je privatnim avionom napustio domovinu. Prema dostupnim informacijama, poletio je s malog aerodroma Punta del Este, a dosad se nije pojavio na mini-pripremama Kaljiarija koje su počele nakon božićnih blagdana.

Nandez je prije transfera u Italiju nastupao za argentinskog velikana Boka Juniors. Ove sezone u Seriji A skupio je 16 nastupa, uz dvije asistencije, a tržišna vrijednost procijenjena mu je na 18 miliona eura.

Ovaj 25-godišnjak ima i 49 utakmica za reprezentaciju Urugvaja, a posljednjih dana spominje se kao navodna želja engleskih klubova Totenham i Lids, prenosi SN.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.