SERIJE A

Milan razbio Romu na San Siru, Ibrahimović promašio penal

Krunić igrao do 64. minute

Susret Milana i Rome. Twitter

I. Ćosić

6.1.2022

U okviru 20. kola Serie A na San Siru sastali su se Milan i Roma. Rosoneri su pružili sjajan fudbal, te tako dobili ekipu Rome rezultatom 3:1. 

Rosoneri su krenuli veoma agresivno u susret, a do prednosti su stigli već u osmoj minuti utakmice. Olivijer Žiru je bio siguran sa bijele tačke. Samo devet minuta kasnije Milan dolazi i do drugog gola. Lijepo je pogodio Žunijor Mesijas (Junior Messias). 

Neizvjesnost u meč unio Abraham

Ipak, neizvjesnost u susret unio je Tejmi Abraham (Tammy) pet minuta prije kraja prvog dijela kada je pogodio na asistenciju Lorenza Pelegrinija (Lorenzo Pellegrini).


Nastavila je ekipa Žozea Murinha (Jose Mourinho) dosta ofanzivno i u drugom poluvremenu, ali veliki problem im je napravio drugi žuti, odnosno crveni karton Rika Karsdorpa (Rick Karsdorp) iz 74. minute susreta.

Ibrahimović neprecizan sa bijele tačke

Konačan rezultat postavio je rezervista Rafael Leao u 82. minuti nakon dodavanja Zlatana Ibrahimovića.

Imao je Zlatan priliku upisati se i u strijelce u četvrtoj minuti nadoknade, ali je bio neprecizan sa bijele tačke. Prethodno je penal, ali i drugi crveni karton za Romu večeras dobio Gianluca Mancini.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Rade Krunić za Milan je igrao do 64. minute kada ga je zamijenio Bakajoko (Bacayoko).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.