BLIZU ODLASKA

Arsenal neće voditi Obamejanga na pripreme

Gabonac nije zaigrao za "Topnike" od 6. decembra, nakon što je izbačen iz tima zbog nediscipline koja ga je koštala i kapitenske trake

Obamejang: Na izlaznim vratima Emirejtsa. Twitter

I. Ć.

26.1.2022

Napadač Arsenala Pjer-Emerik Obamejang (Pierre-Emerick Aubameyang) neće biti sa ekipom na pripremama u Dubaiju, već će ostati u Londonu da samostalno radi. 

Gabonac nije zaigrao za "Topnike" od 6. decembra, nakon što je izbačen iz tima zbog nediscipline koja ga je koštala i kapitenske trake, a u međuvremenu je bio pozitivan na koronavirus. 

Da bude stvar gora po napadača, pojavili su se i problemi na Afričkom kupu nacija, gdje na kraju nije nastupio zbog problema sa srcem, kao posljedica od koronavirusa.

Sada će Gabonac ostati samostalno da radi u Londonu, dok tamošnji mediji prenose da je Mikel Arteta u potpunosti prekrižio Obamejanga.

Spominje se potencijalni odlazak već do kraja januarskog prijelaznog roka. Navodno, saudijski Al Nassr se interesuje za njega, ali bi 32-godišnjak radije ostao u Evropi.

Obamejang ima ugovor sa Arsenalom do ljeta 2023. Član kluba je od 2018. Ove sezone je postigao sedam golova na 15 utakmica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.