KUP FRANCUSKE

Mesi ponovo starter nakon 40 dana

Djeluje da se Argentinac štedi za Ligu prvaka, jer domaće takmičenje igra samo kada mora

Lionel Mesi. Arhiva

G. Š.

31.1.2022

Nije se naigrao Lionel Mesi (Messi) ove sezone u PSG-u. Djeluje da se Argentinac štedi za Ligu prvaka, jer domaće takmičenje igra samo kada mora. Dugo je pauzirao, sada je vrijeme da polako diže formu za sredinu februara i dvomeč sa Real Madridom u evropskoj eliti. Zato će se naći u startnoj postavi večera (21.15 sati) protiv Nice, u posljednjem meču osmine finala Kupa Francuske.

Bit će to Mesiju prvi put da se nađe u startnoj postavi poslije 40 dana i meča sa Lorijanom (1:1) u Ligi 1. Nakon tog meča je legendarni napadač otputovao u domovinu, gdje se zarazio koronavirusom, a od povratka u Pariz je dugo ulazio u formu. Preskočio je prvenstvene mečeve sa Lionom (1:1) i Brestom (2:0), a potom je odigrao protiv Remsa posljednjih 27 minuta. Učestvovao je u pobjedi sa 4:0 asistencijom iz kornera za pogodak Marka Veratija. 

Mesi je inače, odigrao samo 12 mečeva u francuskom šampionatu i postigao je jedan gol, uz šest asistencija. U Ligi prvaka bio je znatno produktivniji - na pet mečeva je postigao pet pogodaka. U Kupu Francuske još nije odigrao nijedan meč.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.