AFRIČKI KUP NACIJA

CAF: Žestoke kazne za Egipat i selekciju našeg Vahida Halilhodžića

Pored suspenzija, izrečene su i novčane kazne, Egipat je kažnjen sa 10.000 dolara, a Maroko s 25.000 dolara

Marokanci i Egipćani kažnjeni od strane CAF-a. AFP

M. K.

2.2.2022

Afrička fudbalska federacija izrekla je kazne selekcijama Maroka i Egipta, zbog incidenta koji se dogodio nakon njihovog međusobnog susreta u četvrtfinalu Afričkog kupa nacija koji se održava u Kamerunu.

Podsjetimo, Egipat je savladao Marokance našeg Vahida Halilhodžića rezultatom 2:1 nakon 120 minuta igre, pogotkom u prvom produžetku za 2:1.

Nakon meča izvještaji su govorili o naguravanju i fizičkom sukobu u tunelima ispod stadiona prilikom odlaska igrača u svlačionicu, a sve je počelo verbalnim sukobom pomoćnog trenera egipatske reprezentacije Rožera de Saa (Rogera De Sa) i predsjednika Marokanskog fudbalskog saveza Fouzija Lekjae (Fouzi Lekjaa).

"Uslijedila je sveopšta tuča u kojoj su najžešći bili marokanski veznjak Sofiane Boufal i egipatski stoper Marvan Davud (Marwan Dawoud)", saopštio je CAF.

CAF je suspendovao pomenutog Davuda kao i pomoćnog trenera De Saa i to na po četiri utakmice, dok su na po dvije utakmice kažnjeni kod Marokanaca stoper Sofian Čakla (Chakla) i napadač Sofian Boufal.

Pored ovih kazni, izrečene su i novčane, Egipat je kažnjen sa 10.000 dolara, a Maroko s 25.000 dolara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.