MAROKO

Halilhodžić: Dobio sam prijetnje smrću, ali me to samo još više ohrabrilo

Znam da vam se žuri da me otjerate, čak i razumijem frustracije, ali ne znam kako vi u Maroku možete znati šta se dešavalo u Kamerunu s mojim igračima, rekao je Vaha

Bh. stručnjak pod velikim pritiskom. AFP

M. K.

3.2.2022

Selektor Maroka, Vahid Halilhodžić, održao je konferenciju za medije nakon nastupa na Afričkom kupu nacija.

Bh. stručnjak je otkrio je da je imao prijetnje smrću nakon poraza njegovog Maroka od Egipta u četvrtfinalu Afričkog kupa. 

- Dobio sam prijetnje smrću, ali me to samo još više ohrabrilo da idem dalje. Navikao sam na to, rekao je Halilhodžić na početku obraćanja medijima.

Ako žele, može otići

Potom je rekao da može otići ako ti javnost želi:

- Ja mogu otići ako želite, nemam pritisak da moram raditi. Već ranije sam odlazio s klupe u toku nekog procesa, a što se tiče Afričkog kupa nacija, pobijedili smo sve utakmice osim jedne i napredovali smo 20 mjesta na FIFA-inoj rang listi. Nisam završio posao ovdje, ne želim davati izgovore jer smo htjeli ići do kraja, ali nismo uspjeli. Fokusirani smo na baraž za Svjetsko prvenstvo, poručio je Vaha, a prenose marokanski mediji.

Halilhodžić nije odustao od svog stava prema nekim igračima.

- Znam da vam se žuri da me otjerate, čak i razumijem frustracije, ali ne znam kako vi u Maroku možete znati šta se dešavalo u Kamerunu s mojim igračima. Oni su moj izbor i ne kajem se što sam odabrao neke igrače. Želite li da molim nekoga da igra za nacionalni tim? Ovdje postoji grupa koja ima mir i to želim zadržati. Ne mogu zvati igrače koji će to uništiti, pa makar to bio i Lionel Mesi (Messi), a iskreno, nisam ni prvi selektor u historiji koji se odrekao najboljih igrača. Uvijek mogu oprostiti. Jednom, čak i dva puta, ali ne i treći, rekao je bh. trener.


Protiv Konga u baražu

Za kraj je rekao da Zijeha (Hakim Ziyech) neće vraćati u reprezentaciju

- Neću vraćati Zijeha. Ponizio je sve Marokance i s njim je gotovo. S još tri igrača želio je razoriti ekipu, kazao je Vahid Halilhodžić na kraju.

Maroko u baražu za Mundijal u Kataru za protivnika ima selekciju Demokratske Republike Kongo. Prvi susret igraju 23. marta u gostima, a uzvrat na svom terenu šest dana nakon toga.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.