LEGENDA STARE DAME

Del Piero o pojačanju Juventusa: Morata, Dibala i Vlahović ne mogu igrati zajedno

Dušan će Juventusu donijeti dubinu, ima nevjerovatne kvalitete i borit će se za svaku loptu, smatra bivši as Juvea

Del Piero smatra Vlahovića dobrim pojačanjem. italiani.it

M. K.

3.2.2022

U Italiji je jedna od glavnih fudbalskih tema dolazak Dušana Vlahovića u Juventus, odnosno to da li će se srbijanski napadač snaći u novoj sredini i može li pomoči torinskom klubu da izbori Ligu prvak ove godine. 

Jedan od onih koji su komentarisali Vlahovića je i legendarni napadač Juvea, Alesandro Del Piero (Alessandro Del Piero), koji smatra da je njegov angažman dobar potez "Stare dame". 

- Juventus je naviknut da godinama dominira igrom i protivnika tjera da šansu traži iz kontranapada, rekao je Del Piero na očetku razgovora za "Sky".

U posljednje vrijeme, ipak, to nije slučaj, navodi legenda Juvea.

- To bi se trebalo promijeniti sad kada je Vlahović tu. Dušan će Juventusu donijeti dubinu, ima nevjerovatne kvalitete i borit će se za svaku loptu. On ima veću sposobnost od Morate da zadrži loptu, a to će Juventusu dati mogućnost da diše. Ako bude nastavio raditi ono što radi u Fiorentini, garantovat će Juventusu puno golova. Mogu li Vlahović, Morata i Dibala (Dybala) igrati zajedno? Ne bih baš koristio njih trojicu istovremeno, pričekao bih, rekao je italijanski as.

- Trener Alegri (Allegri) je našao balans u prvom dijelu prvenstva. Sada će moći stvarati više šansi i Juventusove će se utakmice ponovo gledati s puno entuzijazma. Sada se šanse da odu u Ligu prvaka značajno povećavaju, a to postaje i obaveza, dodao je Del Piero.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.