NIZOZEMSKA

Skandal uzdrmao slavni klub: Overmars morao napustiti poziciju sportskog direktora Ajaksa

Nekadašnji reprezentativac Nizozemske bio je primoran dati otkaz zbog skandala koji je izazvao jer je slao neprimjerenih poruke kolegicama u klubu

Overmars priznao da je pogriješio. AFP

M. K.

7.2.2022

Slavni Ajaks odnosno njegov sad već bivši direktor Mark Overmars (Marc) našli su se u centru skandala koji je uzdrmao ovaj slavni klub.

Nekadašnji reprezentativac Nizozemske bio je primoran da da otkaz na toj poziciji zbog skandala koji je izazvao jer je slao neprimjerenih poruke kolegicama u klubu, a ovo su potvrdili i u klubu.

- Mark Overmars će odmah napustiti Ajaks. Ovu je odluku donio je nakon razgovora sa nadzornim odborom kluba i predsjednikom Uprave Edvinom van der Sarom (Edwin van der Saar). Razlog za njegovu odluku bilo je slanje neprimjerenih poruka nekolicini kolegica u dužem vremenskom periodu, piše u saopštenju Ajaksa.

Overmars, koji je fudbalska legenda u zemlji, i koji je svojevremeno, pored Ajaksa, igrao i za Arsenal, Barcelonu i matični Go Ahed Igls, rekao je:

- Posramljen sam. Nažalost, nisam shvatio da sam prešao granicu, ali ovih dana mi je postalo jasno. Odjednom sam osjetio veliki pritisak. Izvinjavam se. Naravno, za osobu na mojoj poziciji takvo ponašanje je neprihvatljivo, sad to razumijem. Ali prekasno je. Ne vidim drugog načina nego da napustim Ajaks. Ova situacija uveliko utiče i na moj lični život i zato molim sve da moju porodicu i mene ostave na miru, rekao je Overmars, prenijeli su nizozemski mediji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.