NIZOZEMSKA

Istraga skandala u Ajaksu: Legenda kluba slala eksplicitne fotografije iz toaleta

Neke svjedokinje su otkrile da su nju i njene koleginice čak tajno fotografisali i poslije dijelili te fotografije uz neprimjerene komentare

Overmars izazvao haos u klubu. Agencije

M. K.

8.2.2022

Nizozemski mediji su prenijeli svjedočenje 11 žena koje su otkrile kako se ponašao prema njima Mark Overmars (Marc), sad bivši sportski direktor Ajaksa, koji je dobio otkaz automatski nakon što se saznalo da je seksualno uznemiravao kolegice u klubu, slanjem poruka i fotografija. 

Saznalo se da Overmars to radio iz toaleta kluba odakle slao fotografije spolnog organa, ali i to da nije bio jedini krivac u tome. Naime, neke svjedokinje su otkrile da su nju i njene koleginice čak tajno fotografisali i poslije dijelili te fotografije uz neprimjerene komentare.

Overmars nije znao je da su neke od kolegica spasile fotografije i poruke, što je bio dovoljan dokaz da je legendarni nizozemski fudbaler kriv. 

Zatim su u cijelu priču uključeni i fudbaleri koji su navodno također zvali žene iz kluba na druženja. Jedna od njih je dobila poziv od fudbalera da zajedno "idu u kabinu".

Istraga o cijelom slučaju trajat će i narednih dana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.