REAL MADRID

Kazemiro: Ako povrijedim nekoga, naljutim se na sebe

Do okršaja između Parižana i "Kraljevskog kluba" ostalo je svega sedam dana, pa su španski i francuski mediji već počeli da odbrojavaju dane

Kazemiro: Nemoguće je zaustaviti Mesija. Arhiva

G. Š.

8.2.2022

Žrijeb osmine finala Lige prvaka donio je nekoliko uzbudljivih parova i derbija, ali se čini da će na onom gdje se sastaju Pari Sen Žermen i Real Madrid ipak biti viđena najveća koncentracija kvaliteta sa obje strane. Naravno, nikako se ne smijeju potcjenjivati okršaji između Atletiko Madrida i Mančester junajteda, odnosno Liverpula i Intera.


Mesi i Ronaldo

Do okršaja između Parižana i "Kraljevskog kluba" ostalo je svega sedam dana, pa su španski i francuski mediji već počeli da odbrojavaju dane. Fudbaleri Real Madrida ponovo će biti u situaciji da odmjere snage sa doskorašnjim velikim rivalom iz Barcelone, Lionelom Mesijem (Messi), čiji su okršaji sa Madriđanima ostali dio velike historije okršaja dva tima.

Nekadašnji direktni suparnik Argentinca na terenu, Brazilac Kazemiro (Casemiro), izuzetno cijeni Mesijeve kvalitete, uz opasku da ga je bilo nemoguće zaustaviti na terenu. Brazilski defanzivni veznjak kaže da se nada pomoći svojih saigrača u obavljanju tog zahtjevnog posla.

- Nemoguće je zaustaviti Mesija! Također, vam kažem: Primjetno je njegovo odsustvo i sve što je predstavljalo Barcelonu. On je igrač u koga se zaljubljuju svi koji ga gledaju. Ako volite fudbal, volite i Mesija. On je među tri najbolja igača u historiji. Po odlasku iz Barcelone, u ovim trenucima tranzicije, vidi se koliko je bio važan za tim. Zato je ikona kluba. Ponovo će doći na Bernabeu, ali bit ćemo spremni. Zbog toga što ga je nemoguće zaustaviti, saigrači će morati da mi pomognu. Protiv Pari Sen Žermena ćemo gledati odlične mečeve, uvjeren je Kazemiro.

Španski fudbal, a samim tim i najveći klubovi Real i Barcelona, dosta toga je izgubio odlascima velikih rivala - Kristijana Ronalda (Cristiano) i Mesija.

- Normalno je, nismo to shvatali jer smo ih imali pored sebe, ali i Mesi i Ronaldo su transformisali fudbal. Ranije su najbolji strijelci davali po 20 ili 25 golova u sezoni, a onda su došla njih dvojica i počeli da postižu po 40, 50 ili 60. Djelovalo je nevjerovatno. Promijenili su ovaj sport. Kristijano je postigao više golova nego što je odigrao utakmica za Real Madrid, to je luda stvar.

Faul je dio igre

Period adaptacije od odlaska njih dvojice još uvijek traje na Nou Kampu i Santijago Bernabeuu.

- Kada takvi igrači odu, normalno je da nedostaju timu. Oni su obilježili jednu eru. Ali mislim da je ključ da se naprave promjene, što je prije moguće. Barcelona mora da se prilagodi ovoj realnosti. Real se prilagodio, a i Barca će to sigurno učiniti, jer su ovo najveći klubovi na svijetu i uvijek su imali najbolje igrače u historiji.

Uz Kazemirovu ulogu kao igrača uvijek idu i žustri startovi i snažni dueli, ali Brazilac kaže da uvijek ide bez bilo kakve pogrešne namjere na protivničkog igrača.

- Ako povrijedim nekoga, naljutim se na sebe. Faul je dio igre, ali zloban potez nikad. To su vrijednosti kojima me ja majka naučila. Nikad neću da povrijedim, niti da uvrijedim igrača. Naravno da se nekad iznerviraš, to je normalno i uvijek će se dešavati. Faulove ću nastaviti da pravim, kao i da dobivam žute kartone, ali nikada neću odustati od pravih vrijednosti, zaključio je Kazemiro, prenosi "Mozzartsport".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.