FK BORAC BANJA LUKA

Miljanović: Jedina negativna stvar je povreda Lukića

Svi igrači koji su igrali, a isprobao sam ih 20, odigrali su dobro fizički i taktički te zaslužuju sve pohvale

Ekspedicija Borca u Banju Luku se vraća u nedjelju. FK Borac Banja Luka

Piše: G. Š.

10.2.2022

Treća je bila sreća. Fudbaleri Borca nakon dva remija na pripremama savladali su kazahstanski Kairat 2:1 u trećoj utakmici u Turskoj. Strijelci za Banjalučane bili su Meleg u 14. i Begić 16. minuti, a Barzegar u 86. za Kairat. Izabranici Nemanje Miljanovića odigrali su odličnu utakmicu, trkački i taktički. 


Sve teče po planu

-Jako dobra utakmica s naše strane protiv dobrog protivnika, sigurno boljeg nego što su bili prethodni, rekao je Miljanović i dodao:

- Svi igrači koji su igrali, a isprobao sam ih 20, odigrali su dobro fizički i taktički te zaslužuju sve pohvale. Djeluje da je ovo predobro, ali bolje to nego da je negativan rezultat. Nadamo se da će ovako i da se nastavi. Do sada sve teče po planu, ali bitno je da kada dođe prvenstvo sve bude kako treba, kako na treninzima, tako i na pripremnim utakmicama. Jedina negativna stvar utakmice je povreda Lukića.


Još dvije provjere

Borac je protiv Kairata igrao u sastavu: Ćetković, Cucin, Kujundžić, Vojnović, Milojević, Begić, Brkić, Meleg, Cvijanović, Čavić, Lukić. Igrali su još: Bošnjak, Drča, Erić, Ćorić, Subić, Popara, Ajaz, Jović, Vušurović, Moraitis.

Ekspedicija Borca u Banju Luku se vraća u nedjelju. Prije povratka u subotu ih očekuju još dvije pripremne utakmice protiv ukrajinskog Dnjipra i rumunske Rešovije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.