NIJE SLUČAJNO POSEBNI

Delač: Murinjo nas je fotografisao i rekao da te fotografije podijelimo u svojim zemljama kao primjer

Nikada u životu nisam vidio da za istim stolom sjede Srbi, Hrvat i Bosanac i smiju se, rekao nam je Žoze, ispričao je Matej Delač

Delač ispričao nevjerovatnu priču o Murinju. Društvene mreže

M. K.

13.2.2022

Nekadašnji čuvar mreže FK Sarajevo, a danas golman Horsensa, Matej Delač, dao je zanimljivu izjavu za stranicu "Nogometne Ikone".

Delač se podsjetio na dane dok je bio član Čelzija, u vrijeme dok je ekipu trenirao Žoze Murinjo (Jose Mourinho), a u tadašnjem sastavu "Plavaca" bili su Branislav Ivanović, Nemanja Matić, i bivši golman "Zmajeva", Asmir Begović.

- U Čelzijevoj kantini uz obrok sjedili smo za istim stolom ja, Ivanović, Asmir Begović i Matić. Odmah pokraj blagovaonice u kantini nalaze se uredi raznih zaposlenika kluba, sekretara, sekretarica... U jednom trenutku našem stolu prišao je Murinjo sa s fotoaparatom u rukama, te nas uz kratki osmijeh bez riječi samo uslikao. Bili smo potpuno iznenađeni komentirajući između sebe što naš menadžer izvodi i zašto, prisjeća se Delač, a prenijela je stranica "Nogometne ikone".

Ono što je sljedeće ispričao hrvatski golman pokazuje da Murinjo nije dobio slučajno nadimak "Posebni".

- Nakon desetak minuta izbivanja Žoze se vratio do našeg stola s četiri fotografije koje je isprintao u jednom od ureda, te svakom od nas podijelio po jedan primjerak uz kratko objašnjenje: "Nikada u životu nisam vidio da za istim stolom sjede Srbin, Hrvat i Bosanac i smiju se".

Delač, Ivanović, Begović i Matić u Čelziju. Facebook

- Odnesite ove fotografije u svoje zemlje i dijelite ih dalje kao primjer, završio je ovu nevjerovatnu priču Delač, koji se inače u Antaliji nedavno sreo sa ekipom Sarajeva u okviru priprema za proljetni dio sezone.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.