LA LIGA

Ludnica u katalonskom derbiju: Barcelona se spasila u 96. minuti, pokazana i tri crvena kartona

Kada su navijači Espanjola mislili da će njihovi ljubimci savladati velikog rivala, Luk De Jong je u šestoj minuti sudijske nadoknade postigao gol i spasio Barcelonu poraza

Trenutak kada je sudija isključio Pikea i Melameda. Twitter

E. Ć.

14.2.2022

Espanjol i Barcelona podijelili su plijen u gradskom derbiju odigranom u 24. kolu španske La Lige, odigravši 2:2, a susret su obilježila i dva crvena kartona. 

Barcelona je povela već u 2. minuti. Pedri je dočekao dobar centaršut Đordija Albe (Jordi) s lijeve strane i pogodio uz pomoć stative. "Blaugrana" je držala vodstvo sve do 40. minute kada je Serhi Darder (Sergi) nakon asistencije Raula de Tomasa matirao Marka Ter Štegena (Marc Andre Ter Stegen).

I u nastavku se igrao zanimljiv fudbal. Barcelona je preko Gavija došla do novog gola, ali je on poništen odlukom VAR-a zbog minimalnog ofsajda. Osam minuta kasnije Espanjol je došao do preokreta, a De Tomas, dijete najvećeg Barceloninog rivala Reala Madrida, je zatresao mrežu Ter Štegena. 

Inače, De Tomas je prošao sve kategorije omladinskog fudbala kraljevskog tima, ali nikada nije zaigrao u zvaničnim utakmicama za prvi tim.

Kada su navijači Espanjola mislili da će njihovi ljubimci savladati velikog rivala, Luk De Jong (Luuk) je u šestoj minuti sudijske nadoknade postigao gol i spasio Barcelonu poraza.

Prije pogotka De Jonga došlo je do sukoba Nike Melameda (Nico) i Džerara Pikea (Gerard Pique), nakon čega su obojica isključena. Manu Morlanes, veznjak Espanjola, je dobio crveni karton van terena.

Pogotke s utakmice pogledajte OVDJE.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.