PREMIER LIGA

Konte: Pobjednički mentalitet znači da sam spreman da te ubijem kako bih ja živio

Problem je što ne možeš kupiti pobjednički mentalitet

Antonio Konte. Arhiva

Er. B.

14.2.2022

U Italiji je označen kao trener koji je garancija trofeja. Takav je bio i u prvom mandatu u engleskoj Premier ligi. Ali Totenhem nije Čelzi, pa se Antonio Konte (Conte) teško miri sa osmom pozicijom na tabeli, posebno poslije tri uzastopna poraza u prvenstvu. Ovaj posljednji ostvaren je u meču sa Vulverhemptonom, nakon dva gola primljena u uvodnih 20 minuta.


Nije velika razlika, ali...

Propuštena je dobra šansa da se približe četvrtom mjestu na tabeli i Ligi prvaka. I mada se radi o razlici od samo pet bodova, čini se da ni igrači Totenhema ne vjeruju da mogu do evropske elite. Ili bar tako izgleda Konteu.

- Problem je što ne možeš kupiti pobjednički mentalitet, možeš samo da ga prebacuješ iz dana u dan. To nije sigurna stvar, filozofski je počeo Italijan.

Ne da bi bar dio krivice preuzeo na sebe, to nije njegov manir. Ne, uvijek je neko drugi kriv, sada su to igrači. A Konte to objašnjava u horor maniru.

- Postoje igrači koji su otvoreniji. Nekima treba vrijeme da shvate ovo. Pobjednički mentalitet, po mom mišljenju, znači da sam spreman da te ubijem kako bih ja živio. Svaki put moraš da imaš veću želju od protivnika. Kada to shvatiš, poraz mora da te boli, ne malo. To nije jednostavno, istakao je Konte.


Moramo da budemo realni

Ipak, stao je u odbranu igrača komentarišući zvižduke publike već na poluvremenu.

- Moramo da budemo realni, moramo da budemo jedno s našim navijačima. A naši navijači moraju da shvate da je strpljenje neophodno, moraju sačekati da izgradim ambijent na kakav su bili navikli u prošlosti. Okolnosti su se promijenile. Ne samo sa mnom, isto je bilo i sa drugim trenerima u prošlosti. Radimo naporno sa igračima, veoma su posvećeni, ali to nije dovoljno. Moramo da čekamo i gradimo, ciglu po ciglu. Moramo da budemo realni, zaključio je Konte.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.