LIGA PRVAKA

Mijatović: Real me razočarao u svakom pogledu

Moramo se puno poboljšati, posebno Vinicius od kojeg smo svi očekivali puno više

Predrag Mijatović. Agencije

G. Š. / As

16.2.2022

PSG je u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u Parizu pobijedio (1:0) madridski Real golom Kilijana Mbapea (Kylian Mbappe) u posljednjim sekundama utakmice.


Imao sam dobar osjećaj uoči utakmice

Od početka utakmice na Parku prinčeva domaćin je igrao napadački, a Madriđani su u čvrsta dva bloka prvenstveno čuvali startnih 0:0.

- Imao sam dobar osjećaj uoči utakmice, mislio sam da će se Real vratiti svom stilu u važnoj utakmici, rekao je legendarni napadač Reala, Crnogorac Predrag Mijatović i dodao:

- Ali nakon onoga što sam vidio, sav moj optimizam je srušen. Real me razočarao u svakom pogledu. Vidio sam spor Real, bez osobnosti, jako sam zabrinut. Ako za 90 minuta, sa ovakvim sastavom, niste sposobni pucati u okvir gola onda zamislite kakva je bila moja generacija, rekao je Mijatović za španski "As".

Kazemiro i Mendi neće igrati u revanšu

Također, istakao je da svaka ekipa može imati lošu noć ili nekoliko minuta kada vam ne ide dobro. 

- Ali 90 minuta, ni u jednom trenutku nisam imao osjećaj da Real može napraviti nešto više osim upisati poraz. Ipak, još je sve moguće, možemo se izvući. Ali moramo uzeti u obzir da Kazemiro i Mendi neće igrati u revanšu. Treba vidjeti i u kakvom će stanju biti Benzema. Moramo se puno poboljšati, posebno Vinicius od kojeg smo svi očekivali puno više - zaključio je Mijatović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.