BRAZILSKI AS

Ibrahimović o Adrianu: Bio je čista životinja, niko mu nije mogao uzeti loptu

Kada je zabio Realu u prijateljskoj utakmici rekao sam sebi da je on novi Ronaldo. No, dolazio je iz favela, to me plašilo, rekao je Zaneti

Zlatan i Adriano iz vremena igranja za Inter. Agencije

M. K.

17.2.2022

Legendarni brazilski napadač Adriano danas slavi 40. rođendan, a da je i dalje ostao jedan od najpopularnijih fudbalera koje je svijet vidio, govore i brojna pisanja stranih medija o njemu i njegovim fantastičnim golovima lijevom nogom koje je postizao u dresu Intera, Rome, Flamenga, Parme.. .

O Adrianu često govore i njegovi bivši saigrači koji su ga dobro poznavali, i koji su otkrili u kakvu je Adriano pao depresiju nakon smrti oca, nakon čega mu je karijera krenula prema dnu.

Legendarni kapiten Intera Havijer Zaneti (Zanetti) rekao je "kako je Adriano najveći poraz njegove karijere".

- Kada je zabio Realu u prijateljskoj utakmici rekao sam sebi da je on novi Ronaldo. No, dolazio je iz favela, to me plašilo. Vidio sam koliko je opasno tamo, i kada postanete bogati, a prethodno niste imali ništa. Kada je dobio poziv da mu je umro otac, bili smo u sobi. On je bacio telefon i počeo vrištati. I danas mi je loše kada se toga sjetim. Nastavio je igrati, zabijati i posvećivati golove ocu. No, nakon toga ništa nije bilo isto, rekao je Zaneti, a prenio Goal.com.

- Ivan Kordoba (Cordoba) s njim je jednu večer bio u sobi i rekao mu da je mješavina Ronalda i Ibrahimovića te ga pitao je li svjestan da može biti najbolji igrač svijeta... No, nismo ga uspjeli izvući od depresije. Još me to boli, nemoćan sam, zaključio je Zaneti.

Tadašnji Adrijanov saigrač u napadu Intera, Zlatan Ibrahimović, izjavio je:

- Kada sam stigao u Inter, prvo što sam tražio od predsjednika je da zadrži Adriana. To je bila životinja. Mogao je udariti bilo gdje, nitko ga nije mogao srušiti, niko nije mogao uzeti njegovu loptu. Čista životinja, prenijeli su izjavu Ibrahiovića strani mediji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.