NOVA DEVETKA HAJDUKA

Hrvatski fudbaler imao samo riječi hvale za Džeku: Jedan je od najboljih s kojim sam igrao

Ne znam njegove razloge odlaska, ali sam siguran da će nakon Rome napraviti velike stvari i u Interu. Gdje je god igrao pokazivao je svoju vrijednost, rekao je Kalinić

Džeko: Ljetos prešao iz Rome u Inter. Arhiv

E. Ć.

19.2.2022

Napadač Hajduka i bivši reprezentativac Hrvatske Nikola Kalinić dao je intervju za rimski dnevnik "Il Messaggero", u kojem je imao samo riječi hvale za kapitena bh. reprezentacije Edina Džeku.

Džeko i Kalinić su kratko dijelili svlačionicu Rome, u sezoni 2019/20. Hrvat je odigrao samo šest mečeva za "Vučicu", a onda otišao u redove Verone. Džeko je ljetos napustio Romu i otišao u redove Intera. 

- Ne znam njegove razloge odlaska, ali sam siguran da će nakon Rome napraviti velike stvari i u Interu. Gdje je god igrao pokazivao je svoju vrijednost i sigurno je na mom osobnom podiju najboljih s kojim sam igrao, zajedno s Ivanom Perišićem i Lukom Modrićem - rekao je Kalinić.


Edin Džeko i Nikola Kalinić. Twitter

Za vrijeme predstavljanja u Hajduku Kalinić je otkrio kako je uoči dolaska na Poljud razgovarao s reprezentativcem BiH.

- Baš su me zvali Ivan Perišić i Edin Džeko. Neću vam ništa otkriti, rekao sam Perišiću da je sve na njemu, kao što je sve bilo i na meni. Ne želim skupljati poene na tome koliko sam se odrekao i čega sam se odrekao. Želim ih skupljati na terenu, a nadam se da ćemo ondje biti dobri - kazao je Kalinić prije desetak dana.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.