PRIMERA

Može li Selta uloviti Evropu

Negdje u novembru je djelovalo da će se Selta boriti za opstanak, ali u posljednjih 10 kola je pobijedila na tačno pola utakmica

Selta je u posljednja četiri kola zabiljeležila po dve pobjede i remija. Agencije

Piše: G. Š.

21.2.2022

Selta će u Vigu protiv "fenjeraša" Levantea probati nastaviti sa dobrim rezultatima i tako se uključiti u borbu za Evropu. 

Negdje u novembru je djelovalo da će se Selta boriti za opstanak, ali u posljednjih 10 kola je pobijedila na tačno pola utakmica. Uz to ima i tri remija i svega dva poraza, pa je sada mirna na sredini tabele. Porasle su odmah i ambicije u Vigu, navijači već kalkulišu kako se može doći do međunarodne scene, na kojoj su nastupali posljednji put u sezoni 2016/2017. 

Imaju pravo na maštanje, Selta je u posljednja četiri kola zabiljeležila po dve pobjede i remija. Danas u Vigo dolazi u goste najslabiji tim u Primeri - Levante. Ako ga savlada, Selta će prići Viljarealu, koji drži poziciju koja vodi u Ligu konferencije, na pet bodova zaostatka. Levante je u prošlom kolu u srijedu priredio ogromno iznenađenje i savladao aktuelnog šampiona Atletiko u Madridu sa 1:0. Tako je prekinuo seriju od tri uzastopna poraza. U septembru je u Valensiji Selta savladala Levante sa 2:0.

Kladionica Mozzart na pobjedu domaćina daje kvotu 1.75. Pogledaj sve kvote na Mozzart Bet siteu i odigraj online.

Ovaj meč možete gledati uživo na sajtu mozzartbet.com, a dovoljno je samo da se (besplatno) registrujete.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.