LIVERPUL

Klop otkrio tajnu brzog oporavka Salaha i Manea nakon povratka iz Afrike

Obojica uopšte ne piju alkohol. To je obično glavni problem kada slaviš nešto, to ubija ili produžuje vrijeme oporavka, kaže Klop

Klop mnogo respektuje Salaha i Manea. teamtalk.com

M. K.

22.2.2022

Napadači Sadio Mane i Mohamed Salah su već godinama glavne zvijezde Liverpula s kojim su osvojili sve što se može osvojiti u fudbalu.

Trener Liverpula Jurgen Klop (Jurgen Klopp) je nedavno za engleske medije govorio o njima dvojici i otkrio kako je moguće da su se tako brzo oporavili nakon povratka sa napornog Afričkog kupa nacija, te istakao kako je sv povezano s njivom vjerom.

Mane i Salah su veoma religiozni, te im njihova vjerska uvjerenja zabranjuju upotrebnu alkohola.

- Obojica uopšte ne piju alkohol. To je obično glavni problem kada slaviš nešto, to ubija ili produžuje vrijeme oporavka. Oni su bili spremni dan nakon utakmice finala. Obojica su sila prirode. Nadam se da će tako biti zauvijek, kazao je Klop.

Obojica su za vikend bili u akciji te su pogađali u pobjedi nad Norvičem, a susret je obilježio upravo Mane koji je napravio potez za respekt.

Spiker na stadionu planirao je Maneu čestitati i podsjetiti na detalj da je osvojio Afrički kup nacija sa Senegalom, što je Mane odbio iz poštovanja prema Salahu jer je u finalu pobijeđen upravo Egipat.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.