LIGA PRVAKA

Alegri: Volio bih da vidim Juve koji pobjeđuje, a da igra manje lijepo

Osim sjajnog gola Dušana Vlahovića iz prvog minuta, Bjankoneri nisu fudbalskim sladokucima ponudili umiranje u ljepoti

Masimiliajno Alegri. Arhiva

G. Š.

23.2.2022

Nastup Juventusa u prvom meču osmine finala na Madrigalu malo koga je impresionirao. Osim sjajnog gola Dušana Vlahovića iz prvog minuta, Bjankoneri nisu fudbalskim sladokucima ponudili umiranje u ljepoti. Morao je Masimiliajno Alegri da bije bitku protiv Viljareala (1:1) bez Paula Dibale i dok je nakon utakmice akcenat na njegovom defanzivnom pristupu, te namjeri da se napadačka igra podredi čuvanju minimalne prednosti, italijanski stručnjak ipak ima nešto drugačije viđenje situacije.

Bila je to odlučujuća greška


- Utakmicu smo morali da odigramo na ovakav način, pokušavajući da širimo igru dok su se oni trudili da je vrate u sredinu terena, rekao je Alegri i dodao:

- Nažalost, pokušali smo da izgledamo za nijasnu ljepše nego što je trebalo i onda smo izgubili odlučnost. Volio bih da vidim Juve koji pobjeđuje, a da igra manje lijepo. To je stvar ukusa.

Nije Stara dama blistala, Vlahović je jedini igrač koji je nakon utakmice zaslužio ocjenu sedam, a najniža je pripala francuskom vezisti Adrijenu Rabiou, direktnom krivcu za izjednačujući gol "Žute podmornice".

- Bila je to odlučujuća greška koja je došla nakon što je Vlahović bio maltene fauliran... Mi smo zastali, oni su zastali, nakon toga je Pareho ostao potpuno sam u šesnaestercu. Nisu imali klasičnog napadača pa nisu igrali na duge lopte i znali smo da moramo da budemo oprezni kod ovakvih situacija. Imali smo brojčanu prednost šest portiv jednog, ali Rabio nije ispratio igrača i ostali smo ukopani u mjestu. Morali smo to bolje da branimo, rekao je trener Juvea.

Nismo ni razmišljali da ćemo pobijediti 3:0

Stručnjak koji je kao kormilar slavnom torinskom klubu donio pet šampionskih titula, a koji ove sezone ne uspijeva da ga izvede na pravi put, zna šta mu je činiti u revanšu.

- Sada kada više ne važi pravilo gola u gostima, revanš će biti finale u kojem će biti neophodni strpljenje i tehnika. Znamo protiv koga igramo, ali moramo da pobijedimo, ne postoji druga opcija, konstatuje Alegri.

Prije utakmice nije želo da nameće pritisak Vlahoviću, a srbijanski centarfor mu se odužio golom zbog kojeg Juve i dalje ima zvanje blagog favorita da iz ovog dvomeča izađe kao pobjednik.

- Sretan sam što je odigrao dobro, nije lako kada vas čuva Raul Albiol. Ovo je osmina finala Lige šampiona, Viljareal ima iskustvo, tehniku i u formi je, pa nismo ni razmišljali da ćemo doći ovdje i pobijediti 3:0. Moramo napredovati polako, korak po korak, zaključio je popularni Maks.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.