SLUČAJ GRADSKI DERBI

Žestoko saopćenje Tuzla Cityja zbog incidenta na Tušnju: Najoštrije osuđujemo ponašanje pripadnika MUP-a TK

Naime, tokom cijele utakmice prvi čovjek klub gospodin Azmir Husić i delegacija našeg Kluba je verbalno vrijeđana od primitivnih pojedinaca, na što niko od pripadnika policije niti obezbjeđenja utakmice nije reagovao, istaknuti je iz FK Tuzla City

Detalj sa subotnjeg incidenta na Tušnju. Screenshot

Piše: G. Š.

1.3.2022

Iz FK Tuzla City danas su se obratili saopćenjem, nakon što su u subotu na tuzlanskom gradskom derbiju uhapšene dvije osobe koje su bile u pratnji prvog čovjeka kluba Azmira Husića.

Upotreba sile

- Prije svega najoštrije osuđujemo ponašanje pripadnika jedinice za javni redi i mir MUP-a TK zbog prekomjerne upotrebe sile bez ikakvog valjanog razloga prema osobama iz naše delegacije, zbog čega ćemo tražiti zaštitu i pravnim putem, piše u saopštenju Tuzla Cityja koje prenosimo u cjelosti.

 - Naime, tokom cijele utakmice prvi čovjek klub gospodin Azmir Husić i delegacija našeg Kluba je verbalno vrijeđana od primitivnih pojedinaca, na što niko od pripadnika policije niti obezbjeđenja utakmice nije reagovao. Također, gostujućoj delegaciji nije omogućen fizički odvojen izlazak sa stadiona u odnosu na publiku zbog čega je i došlo do bliskog kontakta i incidenta koji su prouzrokovali pojedini primitivci koji sebe nazivaju „navijačima“ Slobode a ustvari se radi o „mrziteljima“ FK Tuzla City.

Pravi sportisti u Tuzli i navijači Slobode dobro znaju koliko je gospodin Azmir Husić u dosadašnjem svom djelovanju pomogao rad ovoga Kluba i da nije zaslužio takvo ponašanje i potpuno je nejasan taj animozitet pojedinaca u Tuzli prema populaciji koja je preživjela genocid i nastavila da živi i radi u Tuzli.

FK Tuzla City je klub koji je osnovan 1955.godine pod nazivom Sloga, kao što je i prvobitan naziv FK Sloboda bio Gorki, tako da Tuzla i Tuzlaci trebaju biti ponosni da imaju dva kluba u najvišem rangu takmičenja i koji u svom radu jako dobro sarađuju a da rivali samo trebaju biti na sportskom terenu onih 90 minuta.


Besplatan trenažni proces

FK Tuzla City je ponosan da u svojim redovima ima članove različite nacionalnosti i da kvalitet sportista i ljudi ne mjerimo po tome odakle je čije porijeklo.

Ponosni smo i na to da u našim redovima radi više od 200 djece kojima je omogućen potpuno besplatan trenažni proces u jako dobrim uslovima i sa kvalifikovanim trenerima i da ne mjerimo kvalitet djece i njihovih roditelja po tome kako se zovu i odakle im je porijeklo, nego želimo da od njih stvorimo dobre sportiste i još bolje ljude od kojih će cijelo društvo imati koristi", navodi se u saopštenju Tuzla Cityja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.