FK SARAJEVO

Vasoski pred vječiti derbi: Želim više golova na utakmici

Svjesni smo da u derbijima nema favorita, rekao je Makedonac

Aleksandar Vasoski. FK Sarajevo

Piše: G. Š.

4.3.2022

Šef stručnog štaba Sarajeva Aleksandar Vasoski izjavio je da dobro zna šta derbi sa Željezničarom znači za navijače, ali i kompletan bh. fudbal.

- Svjesni smo da u derbijima nema favorita, rekao je Makedonac i dodao:


Protivnik je snimljen

- Znam šta on znači našim navijačima i ja mogu obećati da će momci dati sve od sebe. Da li će to biti dovoljno za trijumf, ostaje da vidimo poslije utakmice. Gledao sam nekoliko zadnjih derbija. Naš fudbalski cilj je da budemo bolji, moramo se skoncentrisati na fudbal i u tih 90 minuta biti bolji.

Ofanzivac Daniel Avramovski i "roviti" veznjak Adnan Šećerović spremni su za duel na Grbavici.

- Osvježili smo ekipu, nekoliko igrača smo svjesno ostavili sa strane da budu svježi za derbi. Ljekarski nalaz Šećeroviću je bio dobar, nema neku posebnu povredu, ali ćemo danas na treningu vidjeti kako će se ponašati i da li je spreman za subotu. Avramovski je dobio pravo nastupa i bit će u konkurenciji za derbi.

Vasoski je gledao duel Velež - Željezničar 2:0 i naglasio da ga je sutrašnji rival pozitivno iznenadio.

- Igraju visok presing, dosta trče... Mi se moramo spremiti za to. Moramo neutralizovati taj visoki presing i probati igrati našu igru. Radujem se terenu na Grbavici, daj bože da su takvi svi tereni... Sarajevu je mala prednost što se igra na takvom terenu, mi želimo da igramo fudbal, želimo kratak pas i mislimo da će nam to biti prednost, analizira Vasoski.







Nama favorita

Prednost bordo tima moglo bi biti i samopouzdanje.

- Dobili smo dvije utakmice, a Željo je izgubio u prvom proljetnom kolu. Ali, ovo je derbi, tu nema favorita, odlučuje neki prekid ili neki potez nekog igrača. Nisam još 100 posto zadovoljan kako izgleda moja ekipa. Hoću da mi ekipa napreduje, pogotovo ofanzivno. Želim više golova na utakmici. Zadoovljan sam defanzivnim dijelom čitave ekipe, ne samo zadnje četvorke i golmana. Ima još prostora za napredak, pogotovo u tom ofanzivnom dijelu - zaključio je Vasoski.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.