SUPERLIGA TURSKE

Bešiktaš danas igra jako važan gradski derbi: Pobjeda za evropsku trku

Bešiktaš našeg Miralema Pjanića zaostaje za Bašakšehirom samo dva poena i pobjedom bi se probio do mjesta broj četiri

Miralem Pjanić. Arhiva

Piše: G. Š.

7.3.2022

Vodit će se ogromna borba za prva četiri mjesta u Superligi Turske, koja vode u Evropu. Konkretno, za treće i četvrto, koji garantuju izlaz u Ligu konferencije, konkuriše šest-sedam ekipa. Sedam kola prije kraja takmičenja, Bašakšehir je prvi iznad te crte, ali to bi lako moglo da se promijeni već danas poslije gostovanja gradskom rivalu. 

Bešiktaš našeg Miralema Pjanića zaostaje za Bašakšehirom samo dva poena i pobjedom bi se probio do mjesta broj četiri. Zapravo, izjednačio bi se sa trećeplasiranim Fenerbahčeom, pošto je on u nedjelju odigrao 1:1 sa Trabzonom. 

Bešiktaš odavno nije izgubio u prvenstvu, na osam uzastopnih utakmica (po četiri pobjede i remija), ali je zato prošle srijede doživio poraz u Kupu Turske od Kajserija sa 2:1. Moraju crno-bijeli da zaborave na taj neuspjeh, baš kao i Bašakšehir na poraz od Karagumruka u prošlom kolu (2:1), prvog poslije četiri vezana trijumfa

Bašakšehir nijednom u posljednjih 10 godina nije slavio na Bešiktaševom terenu. Računajući oba takmičenja, "Orlovi" su kod kuće slavili tri puta, dok su u pet navrata odigrali neriješeno.

Kladionica Mozzart na pobjedu domaćina daje kvotu 2.40. Pogledaj sve kvote na Mozzart Bet siteu i odigraj online.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.