PREMIJER LIGA BIH

Miljanović: Sarajevo, uz Tuzlu City, ima najbolji roster u cijeloj ligi

Poslije tri teške utakmice, nastavljamo sa teškim rasporedom, rekao je trener Borca

Nemanja Miljanović. Arhiva

Piše: G. Š.

11.3.2022

Trener Borca Nemanja Miljanović, nakon tri vezane proljetne pobjede bez primljenog gola, očekuje da će Bnjalučani nastaviti pozitivne serije i na gostovanju u Sarajevu.

- Poslije tri teške utakmice, nastavljamo sa teškim rasporedom, rekao je Miljanović i dodao: 


Igrački kadar

- Gostujemo Sarajevu koje - uz Tuzlu City, ima najbolji roster u cijeloj ligi. bez obzira što im fale četiri igrača zbog kartona i sankcionisanja (Krste Velkoski, Andrej Đokanović, Amer Dupovac i Darko Bodul - op. a.). Čeka nas još jedan težak meč. Na nama je da ponovo dokažemo u kakvom smo stanju, šta želimo od drugog dijela sezone. Prva tri susreta smo odlično odradili... Nadam se da ćemo nastaviti sa pozitivnim rezultatima i da ćemo zadržati Sarajevo na istom bodovnom rastojanju.

Svi igrači konkurišu za derbi starih rivala na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase".

- David Čavić se vratio nakon povrede, trenirao je cijelu sedmicu i na njega možemo da računamo. Ljubiša Reljić još ima nekih problema, iako bi on danas mogao da trenira, pa bi mogli računati i na njega. Nemamo kažnjenih igrača, ali imamo viška stranaca i to nam je mali hendikep - analizira trener Borca.


Liče na dobru i kompaktnu ekipu

Miljanović je gledao Sarajevo na sve tri prethodne utakmice.

- Liče na dobru i kompaktnu ekipu sa dobrim pojedincima. U sva tri meča bili su bolji, čak i protiv Želje, iako su imali igrača manje nakon isključenja Dupovca. To se nije primjetilo u drugom poluvremenu... Bit će teška utakmica, bez obzira što će im nedostajati dva standardna igrača - Dupovac i Đokanović. Od ostalih, ko će igrati, to je do njihovog trenera. Sigurno imaju pritisak jer su u nepovoljnijem položaju, a nama da još jednom pokažemo zrelost, da igramo na rezultat i zadržimo bodovnu razliku i nastavimo niz pozitivnih rezultata. Prosto rečeno, da rastemo - zaključio je Miljanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.