SARAJEVO PROSULO DVA BODA

Vasoski: Borac je kaznio naše promašaje

Nismo zadovoljni rezultatom, mislim da smo u svim segemntima igre bili bolji, ali nedostajali su golovi, kaže trener Sarajeva

Vasoski zadovoljan igrom. FK Sarajevo

M. K.

12.3.2022

Fudbaleri Sarajeva i Borca na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" odigrali su derbi 22. kola Premijer lige BiH.

Nakon nešto više od 90 minuta prosječne fudbalske predstave, u kojoj je dominirao domaći sastav, završeno je bez pobjednika - 1:1, čime mnogo zadovoljniji mogu biti gosti s obzirom na stanje na tabeli.

Nakon susreta održana je press konferencija, a trener Sarajeva, Aleksandar Vasoski, istakao je kako je zadovoljan igrom.

- Nismo zadovoljni rezultatom, mislim da smo u svim segemntima igre bili bolji, ali nedostajali su golovi. Ovo je faza koja mora da prođe. Siguran sam da će krenuti dobri rezultati. Desi se i većim ekipama da igra pada pred kraj, to je pshiologija. Teren je bio loš nakon već 15 minuta. Čestitam Borcu na bodu. Trudit ćemo se da držimo ritam cijelu utakmicu, rekao je Vasoski.

O umanjenim šansama Sarajeva u borbi za Evropu, trener Vasoski je rekao:

- Nismo daleko od Evrope. Borit ćemo se, a tu i je i Kup, opet imamo sve u našim rukama. O ovoj utakmici trebali smo pričati o gol razlici kojom smo dobili, ali to je to, Borac nas je kaznio za promašaje. Danas smo potrošili puno snage, ali zato je fudbal interesantan. Ali s ovakvom igrom nema brige, dodao je Vasoski.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.