MANČESTER JUNAJTED

Roj Kin: Ronaldo se neće promijeniti, on će te izazivati

To rade veliki igrači. Ali, zato moraš malo da ukrotiš njihov ego i također da mu jasno staviš do znanja ko je menadžer

Roj Kin. Arhiva

G. Š.

12.3.2022

Legendarni Roj Kin (Roy Keane) prokomentarisao je igru i ponašanje Kristijana Ronalda (Cristiano) prije i nakon pobjede Mančester junajteda nad Totenhemom od 3:2, u kojoj je Portugalac postigao ukupno 59. het-trik.

- To je uvijek izazov. Znaš šta on može da uradi na terenu, ali moraš da gledaš i šta radi van terena. Vidjeli smo da je prošle sedmice bio odsutan nekoliko dana. Ako je to uradio bez dozvole, onda je van kontrole i menadžer mora da stavi tačku na to i da kaže da je to neprihvatljivo. A čujem da je to i nekoliko drugih igrača radilo prethodnih mjeseci, rekao je Kin - prenosi SK, te dodao:

- Sa stanovištva trenara i kluba – to je neprihvatljivo. Ali, mora jasno da se kaže svakom igraču, koji je zdrav i u formi – mora da igra. Jer Junajted juri mjesto u top četiri, mora da se gleda šira slika. Ali, ovdje menadžer vjerovatno misli – samo moram da preguram nekoliko narednih mjeseci. Naravno da će probati da bude u top četiri, da će probati da pobijedi Atletiko. Ali neće se zamarati širom slikom, samo gleda da izgura svaki meč, analizira Kin.

Ronaldo se, kako kaže, neće promijeniti. 

- On će te izazivati. To rade veliki igrači. Ali, zato moraš malo da ukrotiš njihov ego i također da mu jasno staviš do znanja ko je menadžer. Ali kada imaš ugovor, to nije lako. Mi sjedimo ovdje i lako nam je da kažemo – riješi to. Ali kada se suočavaš sa tako jakim ličnostima, a imaš ugovor na samo nekoliko mjeseci, igrači će to koristiti, zaključio je Kin.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.