PRVA LIGA FBIH

Mladi Čengić preporodio Mladost: Čestitam igračima, odradili su lavovski posao

Čestitam igračima, odradili su lavovski posao, rekao je Čengić

Čengić: Odradili smo dobar posao, dobar start. Društvene mreže

Piše: G. Š.

17.3.2022

Mladost iz Doboja kod Kaknja, na čelu sa novim šefom stručnog štaba Eldinom Čengićem (25), u prva dva proljetna kola ostvarila je dvije pobjede i pobjegla iz prvoligaške zone ispadanja


Hrabar potez

- Čestitam igračima, odradili su lavovski posao, rekao je Čengić, ako ne najmlađi, onda sigurno jedan od najmlađih glavnih trenera u Evropi.

Hrabar potez napravili su čelnici Mladosti DK kada su na zimskoj pauzi za šefa stručnog štaba imenovali mladog Čengića. No, nakon domaće pobjede nad Jedinstvom iz Bihaća (3:0), Dobojlije su minulog vikenda nadigrale u gostima još jednog konkurenta za opstanak - Tomislav (2:0), tako da su sigurno napravili odličan potez.


Odlazak u Minhen

- Odradili smo dobar posao, dobar start. Zadovoljni smo... Puno toga možemo uraditi s ovom ekipom. Tokom zime dovodili smo igrače koji nam mogu pomoći, istakao je skromni Čengić, koji je u minulog vikenda proglašen za najboljeg trenera kola..

Kako smo saznali, mladi trener Mladosti će ovoga ljeta otputovati u Minhen, gdje će pratiti rad šefa struke Bajerna Juliana Nagelsmana (Julian Nagelsmann), koji je sa 34 godine već dokazan i priznat trener u evropskimokvirima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.