PARIZ

Bijesni navijači primijetili na ulici igrača PSG-a, jedva izbjegnut teži incident

Traže se ostavke, a na meti su i zvijezde kluba koje su redovno preplaćene i koje u isto vrijeme ne pokazuju da vrijede toliko

Kurzava je uspio izbjeći fizički sukob. Printscreen

M. K.

17.3.2022

Navijači PSG-a teško su podnijeli eliminaciju Parižana iz Lige prvaka, gdje ih je u dvomeču izbacio Real Madrid (1:0, 1:3) bijesni su zbog ispadanja kluba iz Lige prvaka od Real Madrida.

Traže se ostavke, a na meti su i zvijezde kluba koje su redovno preplaćene i koje u isto vrijeme ne pokazuju da vrijede toliko.

Mogao je s težim posljedicama proći igrač PSG-a, defanzivac Lavin Kurzava (Layvin Kurzawa), kojeg su danas navijači PSG-a primijetili na ulici i odlučili da se obračunaju s njim, prenijeli su strani mediji i društvene mreže.

Zaustavili su njegov automobil, jedan od navijača ga je pokušao izvući vani upotrebom sile, želeći da se obračuna fizički s Kurzavom.

Čisto srećom nije došlo do težeg incidenta, ali ovakvi potezi navijača jasno pokazuju koliko nezadovoljstvo vlada među njima.

Na velikom su udaru prve zvijezde tima, Nejmar (Neymar) i Mesi (Messi), kojima su prethodnog vikenda upućeni veliki zvižduci prilikom svakog dodira s loptom.

Kurzava je od 2015. godine član PSG-a, a za "Svece" je nastupio u više od 150 utakmica u proteklih sedam godina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.