FK SARAJEVO

Vasoski: Ove utakmice znaju biti nezgodne

Naši momci su puni samopouzdanja i nadam se da će Sarajevo, kao favorit, pobjediti Posušje, rekao je trener Sarajeva

Aleksandar Vasoski. Arhiva

Piše: G. Š.

18.3.2022

Šef stručnog štaba Sarajeva Aleksandar Vasoski, u najavi nedjeljene prvenstvene utakmice protiv Posušja, obećao je maksimalan pristup njegovih izabranike.


Igrački kadar


- Ove utakmice znaju da budu nezgodne, ali ja obećavam 100 postotni pristup, rekao je Vasoski i dodao: 

- Naši momci su puni samopouzdanja i nadam se da će Sarajevo, kao favorit, pobijediri Posušje. 

Defanzivac Kerim Palić, koji je prethodnu kup utakmicu u Tuzli (0:0) napustio u 21. minuti, nije ozbiljnije povrijeđen, ali svakako propušta ovu utakmicu zbog kartona. S druge strane, upitan je nastup rovitog Adnana Šećerovića.

- Vidjet ćemo danas na treningu kakva je situacija sa Šećerovićem  - trenirao je dva dana. Palić je dobar, poštedit ćemo ga dva-tri dana, a onda svakako ide reprezentativna pauza poslije. Nije neka teška povreda, samo je nezgodno pao.

Na pitanje kao se može riješiti pitanje neefikasnosti, trener Sarajeva je odgovori:

- Vidjet ćemo ko najbolje sa kim paše u napadu. Nadam se da ćemo to riješiti već u utakmici protiv Posušja. Stvaramo dosta šansi... Posao trenera je da dovede ekipu do 16 metara... Nekada iz polušanse postignemo gol, nekada promašimo 100-postotnu šansu. Na kraju će to sve da legne.

Vasoski se ponovo osvrnuo na infrastrukturu i bh. terene.

- Ovdje je jača liga, da napravim paralelu sa Makedonijom. Jače su ekipe, ali infrastruktura je gora. Na dva-tri terena možeš igrati normalno i raditi ono što treniraš. Na terenu u Tuzli ne možeš uraditi ono što treniraš. Neću da to bude neki izgovor, to je problem svima i treba da bude cilj da se srede tereni, jer je to osnovno.

Borac i Posušje

Golman kluba s Koševa Belmin Dizdarević se nada da će protiv Posušja Sarajevo igrati kao i protiv Borca.

- Nadam se da ćemo u ovoj utakmici ponoviti igru kao protiv Borca i da ćemo one šanse koje stvorimo iskorsititi. Dobro je raspoloženje u ekipi, ostvarili smo cilj i prošli smo u polufinale Kupa. Bilo bi dobro da na pauzu odemo sa pobjedom, rekao je Dizdarević.

Ističe da bordo tim može igrati još bolje. 

- Protivnici nam ne naprave puno šansi, a primimo gol. Još smo u izgradnji, ne mogu reći da smo kompletna ekipa. To je veliki proces i ne može se desiti u dvije-tri utakmice da se mi upoznamo, zaključio je golman bordo tima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.