KVALIFIKACIJE ZA EP

Bh. kadeti ubjedljivo poraženi od Španije

Marko Brkić strijelac jedinog gola za naš tim

Naš tim naredni meč igra protiv Estonije. N/FS BiH

A. V.

23.3.2022

U-17 reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je danas u Etno selu Stanišići od vršnjaka iz Španije sa 1:4 u susretu prvog kola grupe 4 elitne runde kvalifikacija za EURO 2022.

Španci su došli do prednosti u 28. minuti. Alehandro Himenes (Alejandro Jiménez) je nakon odličnog solo prodora uposlio do Karvalja Vijanu (Carvalha Vianna) koji je precizno šutira sa 15-ak metara.

U 50. minuti u prodoru je bio Gasiorovski Ernandis (Gasiorowski Hernandis) koji je poslao loptu na lijevu stranu kaznenog prostora bh. tima za Žoela Roku Kasalsa (Joel Roca Casals), a ovaj je bio precizan za 2:0.

Ti minuta poslije Marsel Zrnić je odlično krenuo ka protivničkom kaznenom prostoru i uposlio u sredini Marka Brkića koji se dobro snašao i smanjio prednost Španaca.

Dobru akciju reprezentativci Španije izveli su u 69. minuti kada je Vijana na asistenciju Peresa Gerera (Perez Guerrero) postigao gol za 3:1.

Viktor Moreno Alkala (Victor Alcala) je u 78. minuti iz jedanaesterca postigao četvrti gol za Španiju.

U drugom susretu grupe Belgija je u Ugljeviku pobijedila Estoniju rezultatom 8:1.

Utakmice trećeg kola na programu su 26. marta u 15 sati kad će biti odigrani susreti Estonija - Bosna i Hercegovina (Ugljevik) i Španija - Belgija (Etno selo Stanišići).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.