HRVAT OGORČEN

Srna: To što je napravio Fudbalski savez Rusije je za zatvora

Srna se osvrnuo i na odluku FIFA-e da omogući igračima koji nastupaju u ruskim i ukrajinskim klubovima da suspenduju ugovore

Srna ljut zbog poteza Rusa. Twitter

M. K.

26.3.2022

Bivši hrvatski reprezentativac i legenda Šahtara, Darijo Srna, početkom ruske invazije napustio je Ukrajinu gdje je godinama živio i gdje je bio sportski direktor Šahtara.

Srna je reagovao žestoko na posljednju odluku Fudbalskog saveza Rusije da se prijavi za organizaciju Evropskog prvenstva 2028. i 2032. godine.

- Ne mogu vjerovati da su to tražili. Samo zbog tog pitanja, svi moraju u zatvor. Pa oni se šale, poludjeli su i žive u nekom svom svijetu, rekao je Srna za britanske ITV News.

Srna se osvrnuo i na odluku FIFA-e da omogući igračima koji nastupaju u ruskim i ukrajinskim klubovima da suspenduju ugovore i kraj sezone odrade u drugim ligama.

- UEFA i FIFA nas štite, ali Engleska nije otvorila prijelazni rok za registraciju igrača, isto je s Italijom i Njemačkom, rekao je Srna.

- Kakav je smisao u otvaranju prijelaznog roka ako se drugi savezi, uključujući Premijer ligu, ne otvaraju? Nema smisla. Neko treba učiniti nešto konkretno kako bi pomogao ukrajinskom fudbalu i njegovim igračima, naglašava Srna.

Srna je dodao da i puno nogometnih agenata koristi rusku invaziju kako bi besplatno odveli igrače u druge klubove i tako zaradili.

- Neće uspjeti! Štite nas UEFA i FIFA. Nije ljudski što agenti rade, ali pobijedit ćemo, zaključio je bivši kapiten "Vatrenih".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.