ASOVI

Ibrahimović: Novac mi nije donio sreću, ali su sa njim stvari postale lakše

Najbolji sam igrač na svijetu i, bez obzira na sve što mi se desilo, nikada se neću promijeniti, rekao je Zlatan

Zlatan Ibrahimović. Arhiva

G. Š. / UEFA

26.3.2022

Bosanac sa švedskim sportskim državljanstvom i pasošem Zlatan Ibrahimović (40) u razgovoru za zvaničnu stranicu UEFA-e još jednom se osvrnuo se na svoju fudbalski put.

- Odrastao sam u Malmeu i tamo sam živio do svoje 17 godine, rekao je Zlatan i dodao: 

- Ljudi taj dio nazivaju getom, a za mene je bio raj, jer sam imao sve što sam htio. Imao sam prijatelje, zabavljali smo se i bio sam sretan. Kada sam dobio prvi ugovor od kluba, počeli su me plaćati za ono što volim. Novac mi nije donio sreću, ali su sa njim stvari postale lakše.

Uzor Brazilac Ronaldo

Zlatanom uzor u djetinjstvu bio Brazilac Ronaldo.

- Pratio sam ga i gledao šta je sve radio. Radio je sve što su drugi htjeli da rade, stvari koje nikada nisu bile viđene - svi su to pokušavali kopirati, konstatuje Ibrahimović.

No, ipak je istakao da je on najbolji igrač na svijetu.

- Najbolji sam igrač na svijetu i, bez obzira na sve što mi se desilo, nikada se neću promijeniti. Ili se nekome sviđam ili ne. Nisam došao na ovaj svijet kako bih uvjeravao ljude da im se moram svidjeti, naglasio je as Milana.

Liga prvaka

Na pitanje da li bi volio osvojiti Ligu prvaka, odgovorio je:

- Bilo bi sjajno osvojiti taj trofej. To što ga nisam osvojio, to me ne mijenja kao igrača. Dokazano je da najbolji igrači ne mogu baš sve osvojiti, zaključio je Ibrahimović. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.