ASOVI

Žinola: Kejn je novi Maradona

Spursi igraju s puno samopouzdanja – rekao je Francuz

Hari Kejn. AFP

G. Š.

4.4.2022

Bivša velika zvijezda Totenhema, Francuz David Žinola (Ginola) usporedio je Harija Kejna (Harry Kane) s Dijegom Maradonom (Diago) nakon što su Spursi nadigrali Njukastl s 5:1, iako engleski napadač nije postigao nijedan gol. 


Nikad ne fubi loptu

- Spursi igraju s puno samopouzdanja – rekao je Francuz i dodao:

– Oslanjaju se na svoje jake strane i u napadu su vrlo moćni. Njihov novi razigravač je Hari Kejn. On sada izgleda kao novi Dijego Maradona. Duga dodavanja, kratka dodavanja, on ima sve.

Sa Žinolom se složio još jedan bivši napadač Totenhema - Defo (Jermain Defoe).

- Kejn nikada ne gubi loptu. Njegove kreatorske sposobnosti su nevjerojatne. On je kompletan fudbaler. Ovo je bila briljantna izvedba.

Kejn je, inače, asistirao za vodstvo od 2:1 u 48. minuti i to mu je šesto ključno dodavanje u sezoni, uz 12 pogodaka. Totenhem je s pobjedom barem privremeno skočio na četvrto mjesto koje vodi u Ligu prvaka. No, Žinola smatra da to nije dovoljno za kalibar fudbalera kakav je Kejn.

- To je premalo. Ako mu u budućnosti dođe prijedlog za igranje u klubu koji će se boriti za trofeje, morao bi otići tamo. Na kraju karijere gledat će što je osvojio, rekao je Francuz.


Borba za Ligu prvaka

Kejn se prošlog ljeta povezivalo s Mančester sitijem...

- Ako dobiju sve utakmice do kraja, onda će završiti među četiri. Naravno, to će ovisiti i o Arsenalu, Čelziju, ali oni imaju sudbinu u svojim rukama - zaključio je Žinola, prenosi SN.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.