LIVERPUL

Klop: Treba nam želja, mentalitet, uzbuđenje

Zrelost u ovakvim utakmicama nije jedino što nam treba

Jirgen Klop. Arhiva

G. Š.

5.4.2022

Od 21 sat su na programu dvije utakmice četvrtfinala Lige prvaka, Benfika dočekuje Liverpul, dok će Mančester siti ugostiti Atletiko Madrid. Izabranici Jirgena Klopa (Jurgen Klopp) nalaze se u sjajnoj seriji, u posljednjih 17 utakmica zabilježili su 16 pobjeda, dok Benfiki u portugalskom prvenstvu ne ide tako dobro, trenutno je treća na ljestvici i zaostaju čak 15 bodova u odnosu na vodeći Porto, analizira SK.

 S druge strane, treba uzeti u obzir da su čuda uvijek moguća, kao i da je klub iz Lisabona sve snage usmjerio na Ligu prvaka.

- Zrelost u ovakvim utakmicama nije jedino što nam treba. Treba nam želja, mentalitet, uzbuđenje. Ne možeš tako nešto kupiti – moraš sazrijeti kao igrač, trener, kao momčad. Onda stvari mirnije shvaćaš u budućnosti, to je iskustvo. Igrali smo utakmice u kojima vodimo 1:0 i gdje i dalje jurimo kao ludi. Hoću da moji igrači misle na pravi način i to sam vidio u subotu, rekao je trener Liverpula Klopp, pa potom nastavio:

- Ne mislim o tome da trebamo biti bolji. Mislim o tome da budemo na vrhuncu naše igre. To je plan za sve utakmice. Pokušavaš se unaprijediti općenito. Benfika možda nije gdje bi htjela biti u ligi, ali su težak protivnik.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.