LIGA PRVAKA

Tuhel: Niko od nas nije pružio dovoljno

Težak poraz i jedno od naših najgorih prvih poluvremena na Stamford Bridžu, rekao je Nijemac

Tomas Tuhel. Arhiva

G. Š.

7.4.2022

Teških pet dana za šampiona Evrope. Ujedno i za njegove navijače. Jer, morali su gledati kako rivali maltretiraju njihove pulene na Stamford Bridžu. Za vikend im je Brentford spakovao četiri gola, a sinoć Real Madrid jedan manje (1:3). I mada debakl od prošlogodišnjeg drugoligaša u gradskom derbiju neće mnogo naškoditi Čelziju, ovaj u sudaru sa "Kraljevima" i te kako hoće, jer mogao bi da znači predaju evropske krune. Također, potvrdio je da nešto u posljednje vrijeme ne štima u redovima londonskog tima. Očekivano, Tomas Tuhel (Tuchel) je u izjavama poslije meča istakao razočaranost i nezadovoljstvo predstavom kompletnog tima.

Na ovom nivou ne možete igrati ovako

- Težak poraz i jedno od naših najgorih prvih poluvremena na Stamford Bridžu, rekao je Tuhel i dodao:

- Na ovom nivou ne možete igrati ovako, ni individualno, ni kao tim. Niko od nas nije pružio dovoljno. Nismo radili ono što smo navikli da radimo i bili smo daleko od naših standarda. A kada je tako, gubite utakmice, rekao je njemački stručnjak.

Prošle sezone na putu do krova Evrope Real je bio jedna od Čelzijevih žrtava. Štaviše, londonski tim je tada gotovo rutinirao Madriđane. Godinu kasnije sastavi gotovo nepromijenjeni, ali ishod potpuno drugačiji. Na pitanje novinara šta je pošlo po zlu, Tuhel je odgovorio:

- Sve. Ne samo kako smo otvoreni bili, već gdje smo upućivali pasove, kako i gdje smo ih slali. Gdje smo napadali, naš intenzitet, startovi, želja… Prvo poluvreme je bilo ispod standarda koje smo sebi postavili. Ne možemo da se žalimo kada ovako izgubimo, iskren je Tuhel.

 Menadžer Čelzije narednu prvenstvu utakmicu protiv Sautemptona vidi kao priliku za buđenje njegove ekipe, jer kako kaže Nijemac, ukoliko se ne trgne, proći će još gore u revanšu Lige prvaka.

- Vrlo, vrlo je bitno da prvo procesuiramo ovo. Od krucijalnog je značaja naš odlazak u Sautempton. Učinit ću sve da ekipa obradi ovu utakmicu, ali najbitnija stvar trenutno je gostovanje Sautemptonu. Ako nastavimo da igramo ovako, izgubit ćemo od Sautemptona. Ako tako bude, ne moramo da mislimo o Bernabeu, razbit će nas tamo.


Greška Eduarda Mendija

Tuhel je očigledno znao šta da kaže na poluvremenu, Čelzi je u nastavku odigrao znatno bolje, u nekoliko navrata mogao je da smanji zaostatak, ali je sve bilo uzalud pošto je plan njemačkog stručnjaka na samom početku drugog dijela, poslije greške Eduarda Mendija - pao u vodu.

- U drugom poluvremenu smo imali 16 šuteva naspram njihovog jednog. Uvijek možete da se vratite, da izjednačite ili pobijedite, ali ako sebi ubijete utakmicu u 48. minutu, sve je teže i teže. Ipak, i dalje smo imali šanse u drugom poluvremenu, da smanjimo na 3:2, ali... - zaključio je Tuhel.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.