PRITISAK JAVNOSTI

Navijači žele povratak zvijezda u nacionalni dres: Upitan ostanak Halilhodžića na klupi Maroka?

Prvi čovjek marokanskog fudbala rekao je da Halilhodžić ima podršku Saveza, ali je naglasio, da niko nije nezamjenjiv

Halilhodžić radi pod velikim pritiskom. AFP

M. K.

7.4.2022

Predsjednik Fudbalskog saveza Maroka, Fuzi Lekja (Fouzi Lekjaa), u svojoj izjavi za marokanske medije, indirektno je doveo pod znak pitanja poziciju bh. stručnjaka Vahida Halilhodžića na klupi Maroka.

Vaha je odveo Marokance na Mundijal u Katar, ali mu je marokanska javnost zamjerila što je iz reprezentacije otjerao najveće zvijezde, Hakima Zijeha (Ziyech), Abderazaka Hamdalaha (Abderrazak Hamdallah) i Nuseira Mazrauija (Noussair Mazraoui).

Navijači Maroka očito žele najveće zvijezde ponovo vidjeti u dresu reprezentacije, te u isto vrijeme Vahin otkaz, ako je suditi po reakcijama na društvenim mrežama.

Prvi čovjek marokanskog fudbala rekao je da Halilhodžić ima podršku Saveza, ali je naglasio, da niko nije nezamjenjiv i dodao je da će napraviti sve kako bi najbolji igrača Maroka nastupili na turniru.

- Vahid Halilhodžić ima podršku Fudbalskog saveza Maroka. Ipak, ni on, kao ni ja ili bilo ko drugi nismo nedodirljivi i nezamjenjivi. Uveliko radimo na tome da se neki igrači vrate u reprezentaciju. Postoje problemi koji se mogu popraviti i bit će popravljeni kako bi se Mazraui, Zijeh, Hamdalah i ostali vratili u reprezentaciju, rekao je predsjednik Fudbalskog saveza Maroka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.