FORBES

Objavljena lista najbogatijih vlasnika italijanskih klubova

Na prvom mjestu našla su se braća Robert i Mihael Hartono iz Indije. Njihov klub takmiči se u drugom rangu italijanskog fudbala - Seriji B

Navijači Koma. Arhiva

G. Š.

12.4.2022

"Forbes" magazin je objavio listu najbogatijih vlasnika fudbalskih klubova u Italiji, a svima je pažnju privuklo ime na vrhu ovog popisa. Na prvom mjestu našla su se braća Robert i Mihael Hartono iz Indije. Njihov klub takmiči se u drugom rangu italijanskog fudbala - Seriji B.

Braća Harton

Riječ je o drugoligašu Komu u kojem je svojevremeno igrao nekadašnji reprezentativac BiH Vedin Musić, a braća Hartono su procijenjena na vrtoglavih 45 milijardi dolara.

Na drugom mjestu je jedan od najbogatijih i najutjecajnijih ljudi u Italiji Silvio Berluskoni (Berlusconi) koji je dugo godina bio vlasnik Milana, a sada je na čelu drugoligaša Monze. Bivši premijer Italije i vlasnik "Mediaseta" je procijenjen na 7,1 milijardu dolara.

Tek na trećoj poziciji se našao jedan klub iz Serije A. Najbogatiji vlasnik kluba u prvom rangu italijanskog fudbala je vlasnik Fiorentine Roko Komiso (Rocco Commisso) koji ima bogatstvo od 6,1 milijardu dolara. Od velike trojke najbogatiji je vlasnik Milana Pol Singer (Paul) koji je procijenen na 4,3 milijarde dolara, a on se nalazi na šestom mjestu ove tabele.

Najbogatiji vlasnici

1. Robert i Mihael Hartono (Como, 45 milijardi dolara)

2. Silvio Berluskoni (Monza, 7,1 milijardi dolara)

3. Roko Komiso (Fiorentina, 6,1 milijardi dolara)

4. Džoi Saputo (Bolonja, 4,8 milijardi dolara)

5. Den Fridkin (Roma, 4,3 milijardi dolara)

6. Pol Singer (Milan, 4,3 milijardi dolara)

7. Marko i Veronika Skuinći i Simona Đorđeta (Sassuolo, 3,9 milijardi dolara)

8. Renko Roso (Vićenca, 3,5 milijardi dolara)

9. Džon Elkan (Juventus, 2.1 milijardi dolara)

10. Antonio Perkasi (Atalanta, 1.4 milijardi dolara)

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.