LIGA PRVAKA

Modrić: Bili smo mrtvi do našeg prvog gola

Ovaj poraz je veoma sladak, istakao je veznjak Real Madrida

Modrić: Pokazali smo ogroman karakter. AFP

G. Š.

13.4.2022

Veznjak Real Madrida Luka Modrić nije mogao da nađe prave riječi da opiše kroz šta je prolazio njegov tim u pojedinim trenucima revanš meča sa Čelzijem, nakon kojeg se uprkos porazu od 2:3 plasirao u polufinale Lige prvaka.


Nevjerovatno je opisati ovu utakmicu

Real je eliminisao aktuelnog šampiona Evrope poslije velikog povratka. Madriđani su ubjedljivo pobijedili u prvom meč u Londonu sa 3:1, ali su Englezi uzvratili istom mjerom u revanšu i izborili produžetke nakon kojih je Real ipak prošao u polufinale. Čak je u jednom trenutku izgledalo da će Čelzi napraviti nezapamćen preokret pošto je poveo na stadionu Santijago Bernabeu sa 3:0. Imao je veliku šansu i za 4:0. Međutim, meč je na kraju završen rezultatom 2:3.

- Nevjerovatno je opisati ovu utakmicu, rekao je Modrić i dodao:

- Bili smo mrtvi do našeg prvog gola. Čelzi je poveo sa 3:0 možda i uz malo sreće. Ne mogu da kažem da smo igrali loše, ali oni su dobro koristili svoje šanse i postigli golove. Nismo se predavali, vjerovali smo, borili se i na kraju pokazali ogroman karakter.

Hrvatski as hvali publiku i ističe iskustvo svog tima.


Trener je napravio odlične izmjene

- Ovaj stadion i navijači su bili od velike pomoći kada smo gubili sa 3:0. Nastavili su da nas podržavaju i to nam je dalo podsticaj da nastavimo da vjerujemo. Trener je napravio odlične izmjene. U ovom takmičenju iskustvo igra važnu ulogu i mislim da nam je to  pomoglo. Za mene je Čelzi najteži tim protiv kojeg smo igrali. Igraju čvrsto, fizički su jaki. Znali smo da će biti teško. Ali pokazali smo želju, veliki karakter, zajedništvo i uspeli da se plasiramo u polufinale. Ovaj poraz je veoma sladak - zaključio je Modrić.

Real će u polufinalu igrati protiv gradskog rivala Atletka ili Mančester sitija. U prvoj utakmici ova dva tima u Engleskoj bilo je 1:0 za Gvardioline "Građane". Revanš je večeras u Madridu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.