LIGA PRVAKA

Liverpul u sjajnoj utakmici protiv Benfike odbranio prednost iz Lisabona, u polufinalu i Mančester siti

Poznati su i polufinalni parovi, snage će odmjeriti Mančester siti i Real Madrid, te Liverpul i Viljareal

Konate je doveo Liverpul u vodstvo. AFP

Piše: M. K.

13.4.2022

Dvije preostale utakmice četvrtfinala Lige prvaka bile su na rasporedu večeras, u Madridu je Atletiko ugostio Mančester siti (prva 0:1) i odigrao 0:0, dok je Liverpul dočekao sastav Benfike, a ovaj meč završen je rezultatom 3:3.

Nakon trijumfa u Lisabonu 1:3, Liverpul je trebao da odradi rutinski posao protiv Benfike, ali Portugalci su odigrali možda i bolju utakmicu nego kod kuće iako na kraju nisu slavili prolaz dalje.

Poveli su "Redsi" preko Konatea u 21. minuti, potom je Ramos poravnao na 1:1 u 32., da bi u nastavku domaćin ponovo poveo 2:1 preko Firmina. Isti igrač podiže vodstvo svog tima na 3:1 u 65. minuti, da bi na 3:2 postavio Jaremčuk u 73. minuti utakmice.

Kišu golova na Enfildu nastavio je Nunjez u 82. minuti, kada je pogodio za 3:3, i to nakon što je intervenisao VAR zbog sumnje u ofsajd poziciju.

Siti je gostovao u Madridu kod Atletika.

Nakon prvog dijela i dominacije gostiju, domaćin je u nastavku krenuo na sve ili ništa.

Propustili su igrači Atletika nekoliko prilika, ali pogodaka nije bilo. U samom finišu je Felipe kod Atletika zaradio crveni karton. 

Dosta nervoze je viđeno u ovom susretu koji je bio produžen čak 13 minuta.

Poznati su i polufinalni parovi, snage će odmjeriti Mančester siti i Real Madrid, te Liverpul i Viljareal.

TOK UTAKMICA

Kraj.

90. - Mane trese mrežu gostiju, ali je gol poništen. 

87. Savić je zaprijetio golu Mančester sitija, ostaje 0:0. Ušli smo u sam finiš mečeva.

83. - GOOOOOOOOOOLL!! Sada je 3:3 u Liverpulu, mrežu domaćeg tima trese Nunjez!

79. - Korea je bio u dobroj prilici za Atletiko.

74. - GOOOOOOLLLL! Padaju golovi sada na Enfildu! Smanjio je na 3:2 Jaremčuk nakon asistencije Grimalda.

71. - Dobra šansa za Atletiko, ali De Paul šalje loptu pored gola!

70. - Nekoliko izmjena je napravljeno u Madridu, igru su u sastavu Atletika napustili Grizman, De Paul i Lodi, ulaze Karasko, Koke i Korea.

62. - GOOOOOOOOOOOOLL!!! Sada je već 3:1 za Liverpul koji može početi slaviti plasman u polufinale! Firmino je pogodio.

55. - GOOOOOOOOOOOLL!!! Ponovo vodi Liverpul, sada je 2:1, a strijelac drugog gola je Firmino nakon dodavanja Žote!

50. - Početni, očekivani, pritisak Atletika u drugom dijelu. Liverpul kontroliše utakmicu na Enfildu.

46. - Nastavljeni su večerašnji susreti, Atletiko mora krenuti naprijed žele li postići gol i poravnati na ukupnih 1:1. Liverpulu je u drugom večerašnjem meču ostalo da odradi rutinski posao u nastavku.

Dominacija "Građana" i u revanš duelu protiv Atletika. AFP

45. - Kraj prvog poluvremena, nema golova na "Vanda Metropolitano" stadionu, dok je na Enfildu trenutni rezultat 1:1.

43. - Finiš je prvog dijela na oba meča. Za sad imamo dva remija.

38. - Statistika ukupnih udaraca u meču u Madridu je 1:6, što jasno pokazuje koja je ekipa opasnija u ovom revanšu.

32. - GOOOOOOOOOL!!!!! Poravnala je Benfika na 1:1. Nakon VAR intervencije gol Ramosa je ipak priznat. Sumnjalo se u ofsajd.

31. - Igrači Benfike su u teškoj situaciji, sada je ukupan rezultat 4:1 za engleski sastav i trebat će pravo čudo da se Portugalci vrate u igru.

27. - Skoro pa repriza utakmice sa Etihada sada se odigrava u Madridu. Atletiko čeka dobar kontranapad, a u požutio je prije toga Felipe kod "Jorgandžija".

21. - GOOOOOOOOOOOOL!!! Vodi Liverpul protiv Benfike 1:0 pogotkom Konatea nakon ubačaja Cimikasa!

19. - Posjed lopte je ubjedljivo na strani Sitija na stadionu Vanda Metrpolopitano, ali za sad bez udaraca u okvir gola. U Liverpulu je zaprijetio sada domaći tim preko Diaza.

12. - Ne dešava se mnogo toga na večerašnjim mečevima u ovim trenucima. U Madridu Siti djeluje kao i u prvom meču, kvalitetniji i opasniji tim.

Na Enfildu je u međuvremenu Benfika zaprijetila preko Evertona čiji projektil prolazi pored stative.

6. - Siti od starta nameće svoju igru i ritam, pokazuju da i u ovom meču idu na pobjedu. Na Enfildu dosta prekida u početnim minutama.

1. - Počele su dvije večerašnje utakmice, u Madridu i Liverpulu.


Poštovani čitatelji, dobro došli na tekstualni prijenos uzvratnih utakmica četvrtfinala evropske Lige prvaka, sastaju se Atletiko - Mančester siti (prva 0:1) i Liverpul - Benfika (3:1).

Nakon sinoćnjih mečeva u kojima je Real eliminisao Čelzija, a Viljareal senzacionalno izbacio iz Lige prvaka Bajerna, još jednom se pokazalo da su čuda u fudbalu moguća, a jedno takvo trebat će večeras Benfici nakon poraza u Lisabonu 1:3.

Liverpul je već u prvoj utakmici ostvario sjajan rezultat, ali sinoćnji susret Reala i Čelzija je upozorenje da i "Redsi" moraju biti oprezni. 

- Niko nije povrijeđen, ali moramo vidjeti koji su igrači svježiji. Dvoboj sa Sitijem u subotu neće utjecati na tim. Uložili smo puno truda da dođemo do Lige prvaka, a sada smo na korak do polufinala. Na poluvremenu je 3:1, što je jednako nezgodno kao i 2:0. Dobra osnova, ali igra se mijenja ako zabiju jedan gol, kao što smo osjetili protiv Intera. Moramo im dati do znanja da je Enfild mjesto na kojem ne žele igrati, rekao je trener Liverpula, Jirgen Klop (Jurgen Klopp), uoči večerašnje utakmice.

Klopova ekipa je kompletna za meč, a za Benfiku neće igrati Lukas, Pinjo i Silva.


Mančester siti je u prvoj utakmici kontrolisao igru i na kraju uspio postići jedan gol protiv Atletika za minimalnu pobjedu.

– Iz prve utakmice donosimo pozitivan rezultat, a sada opet namjeravamo pobijediti. Atletiko na svom terenu stvara zamah kroz svoju igru i strast svojih navijača. Sigurno nas očekuju trenuci kada će oni biti agresivni i stvarati nam probleme. Mi moramo igrati svoju igru, rekao je trener Sitija Pep Gvardiola.

Atletiko je oslabljen neigranjem Himeneza (Gimenez) i Herere (Herrera), dok za "Građane" neće igrati Hesus (Jesus), Mendi (Mendi) i Palmer.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.