BH. FUDBAL

Rekonstrukcija terena Premijer lige BiH starta u prvoj polovini maja

Izvršni odbor NSBiH je prihvatio prijedlog Komisije i proglasio ponudu prednje navedenog konzorcija kao najbolju ponudu

"Tušanj" je primjer kako jedan fudbalski teren ne bi trebao da izgleda. wikimedia

M. K.

19.4.2022

Radovi na potpunoj rekonstrukciji glavnih terena na stadionima Premijer lige BiH počet će u prvoj polovini maja, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

Naime, Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH je na sjednici u ponedjeljak odabrao izvođača radova za ovaj projekat, prenosi Fena.

Na raspisani međunarodni javni poziv su dostavljene dvije ponude - konzorcija Support in sport Eastern Europe Insaat ve Spor Hizmetleri anonim sikreti i Bucomerc, te konzorcija Wickr gruop a.s. Češka, Hellasod SA Grčka i Tarkett sports B.V.

- Nakon analize dostavljene dokumentacije, Komisija je utvrdila da obje ponude ispunjavanju zadate kriterijume. Međutim, sagledavanjem svih bitnih elemenata iz ponude, poštujući sve zadane parametre i propisane procedure, Komisija je donijela jednoglasnu odluku kojom se kao najbolja ponuda i to zbog ponuđene bolje cijene i kraćeg roka za realizaciju projekta, prihvata ponuda konzorcija Wickr gruop a.s. Češka, Hellasod SA Grčka i Tarkett sports B.V., navodi se u saopćenju iz Saveza.


Izvršni odbor NSBiH je prihvatio prijedlog Komisije i proglasio ponudu prednje navedenog konzorcija kao najbolju ponudu.

Projekat je, kako ističu, u cjelosti spreman jer su sada stvoreni svi preduslovi za nesmetan početak radova na stadionima Premijer lige BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.