ŠPANIJA

Guti: Ramos je napravio grešku kad je napustio Real

Nije shvatio da je predsjednik kluba iznad svih, poručio legendarni veznjak

Hoze Marija Guti. AGENCIJE

A. V.

20.4.2022

Serhio Ramos (Sergio) je pogriješio kad je napustio Real iz Madrida i otišao u Pari Sen Žermen, i on to zna, izjavio je bivši veznjak Madriđana, Hose Marija Gutijerez (Maria Gutierrez), poznatiji kao Guti.

- Ramos zna da je napravio grešku tokom pregovora sa Realom o novom ugovoru. Mislio je da će mu, s obzirom na karijeru i sve što je uradio, Florentino Peres (Perez) ispuniti sve želje. Ipak, nije shvatio da je predsjednik kluba iznad svih. U principu, kad se dostignu određene godine, u Realu se ugovori produžavaju samo na godinu dana. Serhio to nije želio. On je prava legenda kluba i verovatno je imao pravo da se ponaša tako, ali Peres to nije smatrao ispravnim. Mogao je Serhio da završi karijeru u Realu, međutim, nije prihvatio tu ponudu. Nažalost, izašao je na zadnja vrata - dodao je Guti za El Chiringuito.

Defanzivac i dugogodišnji kapiten Reala, napustio je klub prošle godine kao slobodan igrač, jer ga je želio Pari Sen Žermen. Ipak, zbog brojnih povreda, nije se naigrao u taboru popularnih "Svetaca", s kojima ima ugovor do ljeta 2023. godine.

U dresu Real Madrida, Serhio Ramos je od 2005. godine, kad je stigao iz Sevilje, za 16 sezona odigrao 469 mečeva i postigao 72 gola.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.